GLUMAC BRED PIT ŠOKIRAN POTEZOM ANĐELINE DŽOLI: Poziva da se obustavi RAT u Ukrajini, a ispod žita sklapa poslove sa Rusima
Foto: EPA/EFE/Chris Pizzello / POOL

ne može da veruje

GLUMAC BRED PIT ŠOKIRAN POTEZOM ANĐELINE DŽOLI: Poziva da se obustavi RAT u Ukrajini, a ispod žita sklapa poslove sa Rusima

Pop kultura -

Anđelina Džoli našla se na udaru kritika zbog višemilionskog ugovora koji je sklopila sa ruskim oligarhom, dok istovremeno pruža podršku stanovnicima Ukrajine i poziva na mir u svetu.

Anđelina Džoli
foto: Profimedia

Glumica, ambasadorka Komesarijata UN za izbeglice, suočava se sa ozbiljnim optužbama za licemerje nakon što je nedavno zahtevala hitan prekid rata u Ukrajini. Njen bivši suprug, Bred Pit, tuži Anđelinu jer je prodala svoj deo zajedničke vinarije "Chateau Miraval" u Provansi ruskom milijarderu Juriju Šefleru.

"Nastavljamo da posmatramo užase koji se odvijaju u Ukrajini i pozivamo na hitan prekid sukoba i humanitarni pristup", izjavila je Anđelina tokom svog putovanja u Jemen, što je izazvalo bes kod bivšeg partnera jer je njene izjave i radnje "ispod žita" sa Šeflerom doživeo dvoličnim.

Bred Pit
foto: EPA/EFE/Chris Pizzello / POOL

Oligarh, koji je napustio sovjetsku vojsku sa 19 godina, oženjen je modelom Victoria's Secret Tatjanom Kovilinom i šef je SPI grupe koja prodaje alkoholna pića.

"Anđelina se deklariše kao svetski mirotvorac, a ipak je, na kraju, ušla u posao sa nekim ko nema baš čistu prošlost. Bred ističe da su u pitanju etičke norme i zato se odlučio na ovaj postupak. Odnos nekadašnjeg para je na najnižim granama. Oni sada govore isključivo preko advokata", naveo je upućeni izvor, a prenosi "The Sun".

Bred Pit
foto: Profimedia

Prema nedavnim sudskim dokumentima, Bred i Anđelina su prvobitno kupili vinariju 2008. godine za 20 miliona funti, a ona je u to vreme obezbedila 40 odsto sredstava.

Bred tvrdi da je završila prodaju svojih 50 odsto "bez njegovog znanja".

Bivši holivudski par, koji se venčao 2014. i razišao 2016. godine, upleten je u pravni sistem zbog raznih pitanja tokom proteklih šest godina.

Prošlog maja, Bred je dobio zajedničko starateljstvo nad njihovom decom, Paksom (17), Zaharom (16), Šajlo (15) i Vivijen i Noks (13). Oni su takođe roditelji 20-godišnjeg Medoksa.

Anđelina Džoli, Bred Pit, imanje, kapija, Šato Miraval
foto: Cubankite / Shutterstock.com, Andrea Raffin / Shutterstock.com, Profimedia

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

00:28

TUŽNE VESTI IZ HOLIVUDA: Legendarni glumac Brus Vilis zbog bolesti napušta svet glume

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track