TOKOM NAŠEG PRENOSA NISMO SE DOBRO POZABAVILI SITUACIJOM: Akademija izdala saopštenje o kazni Vila Smita, a zahvalili su se NJEMU!
Foto: AP Chris Pizzello, Profimedia

zvanično

TOKOM NAŠEG PRENOSA NISMO SE DOBRO POZABAVILI SITUACIJOM: Akademija izdala saopštenje o kazni Vila Smita, a zahvalili su se NJEMU!

Pop kultura -

Akademija filmske umetnosti i nauke se napokon oglasila u vezi incidenta na Oskarima kada je Vil Smit ošamario Krisa Roka.

Vil Smit, Kris Rok
foto: Profimedia

Vil Smit je konačno dobio kaznu jer je ošamario Krisa Roka na dodeli Oskara. Akademija filmske umetnosti i nauke, koja broji 9.900 članova, ga je zbog tog šamara čitavu deceniju proglasila personom non grata, piše TMZ.

Upravni odbor Akademije sastao se u petak, i nakon glasanja, predsednik i izvršni direktor Akademije rekli su: "Upravni odbor odlučio je da, u razdoblju od 10 godina, od 8. aprila 2022. gospodinu Smitu neće biti dopušteno da prisustvuje svim događajima ili programima Akademije, lično ili virtuelno, uključujući, ali ne ograničavajući se na dodelu Oskara".

oskar, Oskar
foto: Profimedia

Pa su nastavili: "Tokom našeg televizijskog prenosa nismo se adekvatno pozabavili situacijom u prostoriji. Žao nam je zbog toga. Ovo nam je prilika da damo primer našim gostima i gledaocima širom sveta i nismo uspeli - nepripremljeni za neviđeno".

Predsednik je zahvalio Krisu Roku: "Želimo izraziti našu duboku zahvalnost gospodinu Roku što je zadržao pribranost u vanrednim okolnostima" i nastavio: "Takođe želimo da zahvalimo našim domaćinima, nominovanima, voditeljima i pobednicima na njihovoj staloženosti i gracioznosti tokom našeg televizijskog programa."

Oskar
foto: Profimedia

"Ova akcija koju danas preduzimamo kao odgovor na ponašanje Vila Smita korak je prema većem cilju zaštite sigurnosti naših izvođača i gostiju i vraćanja poverenja u Akademiju", zaključuje se u saopštenju.

Smitovo šamaranje Roka izazvalo je brojne reakcije, a i on sam je rekao kako se radi o neoprostivom ponašanju.

Smit je eksplodirao nakon što se Rok našalio na račun njegove supruge Džejde Pinket Smit koja boluje od alopecije. U početku se nasmejao, no za nekoliko trenutaka popeo se na binu i udario voditelja koji je rekao "uau, upravo me ošamario Vil Smit".

Vil Smit, Džejda Pinket Smit
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M./24sata.hr)

Bonus video:

00:28

TUŽNE VESTI IZ HOLIVUDA: Legendarni glumac Brus Vilis zbog bolesti napušta svet glume

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track