GODINAMA SMO MISLILI SUPROTNO: Jedna studija pokazala da žene uopšte NE VOLE muškarce koji rade ovo!
Foto: Profimedia

ima smisla

GODINAMA SMO MISLILI SUPROTNO: Jedna studija pokazala da žene uopšte NE VOLE muškarce koji rade ovo!

Žena -

Dragi muškarci, velike su šanse da ostanete bez devojke ili žene iz snova ako se previše smejete!

Dok za osmeh važi da je ključ prijateljskih veza, muškarci i žene različito reaguju kad vide fotografiju eventualnog partnera s otvorenim ustima od uva do uva. Dakle, ako ste već postavili profil na nekoj društvenoj mreži i ozbiljno želite da upoznate nekoga, najbolji savet za vas bi bio da se uzdržite od osmeha na svojim fotografijama.

Raskid, Muškarac, tužan muškarac, Tuga, Bes
foto: Profimedia

Mnogi će posle rečenog ostati u čudu, nikada nisu razmišljali o vezi između osmeha i privlačnosti na ovaj način.

Prema studiji Američke psihološke asocijacije, neverbalni znaci kao što su izrazi i govor tela igraju veoma konstruktivnu ulogu u oblikovanju nečijeg mišljenja o drugoj osobi, a ispitivano je da li muškarci i žene više vole nagoveštaj stida na fotografijama svog potencijalnog partnera, ili širok osmeh.

Utvrđeno je da pripadnici suprotnog pola imaju potpuno različite poglede na osmeh. Studija je, naime, otkrila da muškarce seksualno privlače žene koje imaju izražen osmeh, a da su neutralni izrazi lica i oni koje odražavju ponosnu osobu nepoželjne osobine kod žena.

Devojka, Kosa, Srećna
foto: Profimedia

S druge strane, žene smatraju da su muškarci koji se ne smeju seksualno privlačniji!

Evo koji je razlog zašto žene više vole muškarce koji se ne smeju:

Američka studija je potvrdila da suzdržan izraz lica može da bude pokazatelj određenih karakternih osobina.

I naučnici sa Univerziteta u Britanskoj Kolumbiji (Kanada) su poručili da je ovo tačno. Okupili su 1.000 volontera sa molbom da rangiraju fotografije osoba suprotnog pola. Na odabranim fotografijama muškarci i žene su izražavali četiri emocije — sreću, stid, ponos i neutralnost. Rezultati su mnoge iznenadili: žene su nasmejane muškarce ocenile kao manje privlačne, dok su muškarci koji su delovali kao da su ponosni ili zbog nečeg postiđeni bili na prvom mestu!

Ozbiljni, ali i „loši momci“ bolje se kotiraju u stvarnom životu

Devojke, Momci, Loši Momci, Zavodnici
foto: Shutter

Iako istraživači nisu sasvim sigurni zašto neke žene smatraju da su nasmejani muškarci manje privlačni, stručnjaci sugerišu da to može da ima veze sa uobičajenim društvenim shvatanjima rodnih uloga.

Prema rečima prof. Džesike Trejsi sa Odseka za psihologiju UBC-a i koautora studije, ono što ljudi smatraju privlačnim ili neprivlačnim direktno je povezano sa godinama evolucije i kulturnim normama. Na primer, evolucione teorije sugerišu da ponos i zamišljeni gestovi predstavljaju kompetenciju, status, zaštitu i sposobnost da se obezbedi nečija porodica.

Pošto su ove karakteristike tradicionalno pripisivane muškarcima kada su u pitanju rodne uloge, neke žene privlače upravo takvi muškarci.

Deca, Porodica, Partneri, Društvene Igre

Međutim, važno je napomenuti da je većina istraživanja i teorija o temi privlačnosti prilično subjektivna i da ne mogu da se definišu na osnovu ograničavajuće prirode rodnih uloga.

Dok komuniciraju u društvenim okruženjima, predstavnici oba pola možda više vole osobe sa koje im se čini da je sa njima lako razgovarati. A postoji li bolji način da delujete prijateljski nego da nosite na licu osmeh!? Osim toga, privlačnost nije jedina stvar o kojoj obično vodimo računa kada se povezujume sa nekim ili započinjemo novu vezu.

Ali što je sigurno – sigurno je: muškarci ne treba da se smeju po ceo dan!

Kurir.rs/Science Daily/B.M.

Bonus video:

01:02

Konstrakta raspametila publiku u Izraelu, napravila VELIKU PROMENU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track