KONSTRAKTA POSETILA PATRIJARHA PORFIRIJA: Umetnica mu poklonila LAVOR I BOKAL, a on njoj DAR koji nosi JAKU SIMBOLIKU (FOTO)
Foto: Damir Dervišagić

SRDAČAN SUSRET

KONSTRAKTA POSETILA PATRIJARHA PORFIRIJA: Umetnica mu poklonila LAVOR I BOKAL, a on njoj DAR koji nosi JAKU SIMBOLIKU (FOTO)

Pop kultura -

Ana Đurić Konstrakta, srpska predstavnica na ovogodišnjoj Evroviziji, posetila je patrijarha Porfirija i tom prilikom s njim razmenila poklone.

Konstrakta je naime na svom Instagram storiju podelila fotografiju s patrijarhom, na kojoj jedno drugom uručuju poklone, a u opisu je stajalo:

"Imala sam tu čast da poklonim i primim poklon/ triptih. I zadovoljstvo da čujem i razumem priču o potencijalu granične situacije, o podršci i poštovanju", napisala je Konstrakta, koja je od patrijarha simbolično dobila trodelnu ikonu, koja predstavlja triptih, isto kao što se zove i njen "Triptih", u okviru kojeg je i pesma "In corpore sano", kojom će nas predstavljati na Evroviziji.

Konstrakta, Ana Đurić Konstrakta, Patrijarh Porfirije
foto: Printscreen Instagram

S druge strane, Konstrakta je patrijarhu poklonila svoje scenografske rekvizite - lavor i bokal.

Inače, Konstrakta je nedavno zbog narušenog zdravlja otkazala sve nastupe do kraja predevrovizijske turneje, te se u Madridu publici obratila putem video-linka. Isto je učinila i nedavno kada su predstavnici Bugarske, Roni Romero i Intelidžent mjuzik prodžekt, posetili Beograd, te se na njihovoj konferenciji za medije takođe uključila putem videa.

Konstrakta će na Evroviziji nastupiti u drugoj polufinalnoj večeri, 12. maja.

Ana Đurić, Konstrakta
foto: Nenad Kostić

Takmičiće za prolaz u finale sa Finskom, Izraelom, Azerbejdžanom, Gruzijom, Maltom, San Marinom, Australijom, Kiprom, Irskom, Severnom Makedonijom, Estonijom, Rumunijom, Poljskom, Crnom Gorom, Belgijom, Švedskom i Češkom Republikom.

Tokom prve polufinalne večeri, 10. maja, takmičiće se Albanija, Litvanija, Švajcarska, Slovenija, Hrvatska, Ukrajina, Bugarska, Moldavija, Portugal, Austrija, Grčka, Norveška i Jermenija.

Ana Đurić Konstrakta, Konstrakta
foto: Damir Dervišagić

Veliko finale ovogodišnje Evrovizije biće održano u subotu, 14. maja.

Pesma Evrovizije 2022. godine biće 66. po redu izbor za Pesmu Evrovizije. Održaće se u Torinu, zahvaljujući pobedi sastava Måneskin na Pesmi Evrovizije 2021. godine u Roterdamu sa pesmom „Zitti e buoni".

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:14

Konstrakta priča na bugarskom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track