DUGO ŽIVEO U ZABLUDI DA MU JE MAJKA ROĐENA SESTRA: Tu bizarnu porodičnu tajnu ni sam legendarni holivudski glumac nije znao!
Foto: Profimedia

kakva priča

DUGO ŽIVEO U ZABLUDI DA MU JE MAJKA ROĐENA SESTRA: Tu bizarnu porodičnu tajnu ni sam legendarni holivudski glumac nije znao!

Pop kultura -

Legendarni glumac Džek Nikolson se navodno još 2010. godine povukao iz glume, ali to nikad nije potvrdio.

Džek je rođen 1937. godine, a poznati oskarovac je juče proslavio 85. rođendan. Počeo je da glumi sa 20 godina na pozorišnim daskama Los Anđelesa, nakon čega je počeo da dobija i manje filmske uloge. Kroz bogatu karijeru poznat je po ulogama otuđenika i izvanrednoj glumi.

Džek Nikolson
foto: Profimedia

Nikolson je odrastao u Nju Džerziju, majka mu je bila plesačica u noćnom klubu, a udala se za italijanskog plesača, Nikolsonovog oca za kog se kasnije ispostavilo da je već bio oženjen. Glumac svog oca nikad nije upoznao.

Džekova majka je zatrudnela sa samo 17 godina, pa su njeni roditelji odlučili podići dete kao svog sina, dok mu je mama "postala" sestra. Skandaloznu porodičnu priču otkrili su kada je časopis Tajm objavio tekst o porodičnom stablu glumca, a i sam Džek tada je sve otkrio. Kad je saznao istinu, već je ostao bez prodice pa ih nikad s njom nije uspeo suočiti.

Džek Nikolson, Džoker
foto: Profimedia

Džek je osvojio ukupno tri Oskara, dva za glavnu ulogu i jedan za sporednu. Najbolji glavni glumac bio je u "Letu iznad kukavičjeg gnezda iz 1975." i u "Bolje ne može" iz 1997., a sporedni u filmu "Vreme nežnosti" iz 1983. godine.

Uz mnoštvo istaknutih filmova, gledaoci od Džekovih uloga najviše pamte onu iz "Isijavanja" i legendarnog Džokera iz "Betmena".

Poslednji film snimio je 2010. godine - "Kako znaš", a nakon toga se povukao. Džekovi bliski prijatelji strahuju da glumac pati od demencije.

- Džek i ja smo prijatelji godinama, a sad više ne izlazi iz kuće. Mislim da se njegova deca brinu o njemu - rekao je izvor blizak glumcu za Radar Online.

Džek Nikolson
foto: Profimedia

Glumac ima petoro dece, ali se čini najbliži sa sinom Rejom (29) i ćerkom Lorejn (31), koji se brinu o njemu.

- Fizički nema problema, no mentalno je loše. Zaista je jako tužno videti tako talentovanog glumca kao što je Džek da odlazi na ovaj način - dodao je izvor.

Džek Nikolson
foto: Profimedia

(Kurir.rs)

09:28

SA 15 GODINA SAM KRENUO DA SE DROGIRAM, SA 17 POSTAO NARKOMAN! Laća otkrio ŠOK detalje o paklu zavisnosti, spomenuo i SMRT BRATA

Bonus video:

01:25

FARBANJE JAJA NA VELIKI PETAK VELIKA ZABLUDA Svi misle da je crkveni običaj, a sveštenik otkrio ISITINU! Mnogi ovo NE ZNAJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track