KONSTRAKTA MORA DA PREOKRENE SUDBINU: Italija nam nije talična, a ove TAJNE kriju se iza našeg HITA sa poslednje Evrovizije u Rimu
Foto: Printscreen/Youtube

MORA DA PREOKRENE SUDBINU

KONSTRAKTA MORA DA PREOKRENE SUDBINU: Italija nam nije talična, a ove TAJNE kriju se iza našeg HITA sa poslednje Evrovizije u Rimu

Pop kultura -

Takmičenje za pesmu Evrovizije održava se ove godine u Torinu u Italiji prvi put nakon 21 godine. Nakon dvadeset godine bend Maneskin je pobedio i doveo ovo prestižno takmičenje u Italiju, a Srbiju će u Torinu predstavljati Ana Đurić Konstrakta koja je na takmičenju "Pesma za Evroviziju '22" odnela pobedu svojim hitom "In corpore sano".

Ana Đurić Konstrakta, Konstrakta
foto: EBU ANDRES PUTTING

Konstraktina pesma je postigla neverovatan uspeh i pre same Evrovizije, s obzirom da se, od kada se pojavila, sluša svuda u svetu i da gotovo da nema osobe koja nije čula popularne stihove, "Koja li je tajna zdrave kose Megan Markl".

Ipak, nemoguće je ne prisetiti se šta se desilo na Evroviziji kada je poslednji put bila u Italiji. I tada smo imali hit, koji se i danas sluša širom cele bivše Jugoslavije. Na Eurosongu 1991. godine Jugoslaviju je predstavljala Bebi Dol sa pesmom "Brazil", a na samom takmičenju smo osvojili svega jedan bod i taj bod nam je dala Malta. Pesma je tada zauzela poslednje, 21. mesto.

Evrovizija
foto: Printscreen Instagram

Naime, na samom takmičenju došlo je do neslaganja orkestra Italijanske Radio televizije i dirigenta Slobodana Markovića, tako da je ispalo da je na Jugoviziji praktično izglasana jedna pesma, a da se na Pesmi Evrovizije čula potpuno druga.

Jugoslovenska Radio televizija je Evroviziji poslala pesmu sa drugačijim aranžmanom i korigovanim tekstom od one koja je pobedila na Jugoviziji, da bi Bebi Dol u Rimu 4.maja 1991. izvela pesmu sa sasvim drugim aranžmanom.

Iako je pesma Bebi Dol bila neosporivi hit, na samom takmičenju nije dobro prošla, a mnogo se pričalo da je jedan od razloga za to tada nestabilna politička situacija na području Jugoslavije.

Sada je politička situacija na našoj teritoriji mnogo bolja, a Konstraktina pesma je već stekla neverovatnu popularnost, te smo sigurni da će Konstrakta preokrenuti ovu lošu sreću koja nas prati u Italiji i da će plasman biti mnogo jači nego pre 21 godine.

(Kurir.rs)

Bonus video:

05:00

Pevačica progovorila o porocima na estradi, pa spomenula lazića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track