NIJE TEŠKO BITI KIM KARDAŠIJAN, TEŠKO JE BITI MERILIN MONRO: U priči o NAJSKUPLJOJ HALJINI na svetu jedna stvar ostaje NEJASNA!
Foto: EPA/Justin Lane, Profimedia

poruka "operacije haljina"

NIJE TEŠKO BITI KIM KARDAŠIJAN, TEŠKO JE BITI MERILIN MONRO: U priči o NAJSKUPLJOJ HALJINI na svetu jedna stvar ostaje NEJASNA!

Pop kultura -

Ostali smo uskraćeni za informaciju na kojim mestima je originalna haljina bila mala za Kim Kardašijan, a na kojim velika? To je Kim sakrila. Zato smo zatrpani podacima kako je smršala i 14 sati blajhala kosu. Na Met Gali nije potpuno skinula belo krzno, Merilin ga je skinula i pokazala gola leđa i početak zadnjice. Kim nije. Merilin nije bila utegnuta kao mumija. Kim jeste. Estetska hirurgija može mnogo, ali ne može da pretvori čudo plastike u čudo prirode.

Merilin Monro
foto: Profimedia

Haljina Merilin Monro koju je Kim Kardašijan pozajmila iz muzeja kako bi očarala svakog živog na Met Gala večeri, ne prestaje da izaziva komentare. Kao što je pisano, mnogi zameraju što se istorijski predmeti vade iz muzeja kako bi se postigao komercijalni uspeh. Ali, priča o haljini ima više od jedne dimenzije.

Kim Kardašijan, Pit Dejvidson
foto: Angela Weiss / AFP / Profimedia

Naime, zaboravlja se da ovog leta pada 60 godina od smrti Merilin Monro, da su urađena dva dokumentarna filma od kojih jedan trenutno ide na Netfliksu i da će biti još dešavanja. To je sigurno znala ne samo Kim Kardašijan, već i organizatori večeri, kao i mnogi drugi bitni akteri u američkom svetu filma i politike. Dakle, čitava "operacija haljina" dugo je pripremana. To je rekla i sama Kardašijanka: da se za ovaj komad odeće Merilin Monro spremala od septembra prošle godine, kada je nosila crnu Balensijaginu haljinu koja joj je prekrivala lice i telo u potpunosti.

Kim Kardašijan
foto: Profimedia

Drugo, ističe se da je Kim smršala osam kilograma za tri nedelje kako bi ušla u ikoničnu "golu haljinu", u kojoj je Merilin pevala predsedniku Kenediju rođendansku pesmu. Ali, ona je više meseci znala da će je obući i - isprobala je. Ostaje nepoznato zašto je morala da bude na dijeti tako kratko vreme.

Merilin Monro
foto: Profimedia

Sve se zna: haljina je najskuplji original na svetu, na aukciji kuće "Džulijan" prodata je za pet miliona dolara, na sebi ima 6.000 kristala, itd. Čuva se u Ripli muzeju u Orlandu od 2016. godine, u tamnom izlogu, gde je temperatura 20 stepeni i 40-50 odsto vlažnosti.

Merilin Monro
foto: Profimedia

Retko su je skidali sa muslinom obložene forme i nikada je posle Merilin niko nije obukao. Pre nego što se muzej saglasio da Kim iznajmi komad, pozvali su je da proba repliku haljine. Kako piše Vog - stajala joj je savršeno!

Merilin Monro
foto: Profimedia

Ipak, ubrzo je originalna haljina privatnim avionom poslata iz Orlanda na Floridi na adresu Kardašijanke u Kalabasasu. I, zaista je za Riplijevo "Verovali ili ne", druga proba, za tako kratko vreme, bila je neuspešna! U čemu ili u kome je bila greška, ostaje nepoznato. Kako je replika stajala savršeno, a original nije?

Merilin Monro
foto: Profimedia

Kim je probala da objasni. "Doneli su je čuvari iz muzeja i morala sam da nosim rukavice kako bih je probala", ispričala je. "Oduvek sam mislila da je Merilin bila ekstremno puna oblina. Zamišljala sam da će mi biti mala na mestima gde je bila veća i veća na mestima gde mi je bila mala. Pa kada mi nije dobro stajala htela sam da zaplačem, jer ništa na haljini nije moglo da se menja".

Merilin Monro
foto: Profimedia

Mesec dana od te probe, nakon dijete, Kim je otišla u muzej, ponovo probala haljinu i ovaj put htela da zaplače od radosti: savšeno je ušla u predmet obožavanja! A do Met gala ostalo je nekoliko meseci!

Original je Kim nosila nekoliko minuta, koliko da siđe niz stepenice i da se slika. Čitav proces nalikovao je na vojnu operaciju: iz hotela je izašla zakopčana do grla, kako je ne bi videli paparaci. U maloj garderobi Met Gale čekao je konzervator iz Ripli muzeja sa belim rukavicama i pomogao joj da se obuče. Nakon prikazivanja i slikanja, čim se vratila penjući se uz stepenice, zamenila je original replikom. Vežbali su i tajming silaska i penjanja.

Merilin Monro
foto: Profimedia

"Izuzetno poštujem ovu haljinu i njen značaj za američku istoriju. Nikada u njoj ne bih sela, jela niti je oštetila. Ne bih nosila ni mejk-ap za telo, što redovno činim", takođe je rekla za Vog. Kim Kardašijan poseduje još dve replike zlosrećne Merilin Monro. Ne zna se koja je prva, ali druga je čuvena zelena haljina od krljušti, kreatora Normana Norela. Nju je pokojna diva nosila 1962. na dodeli Zlatnog globusa. "Možda ću u ovoj haljini večeras da jedem picu u hotelu", rekla je Kim.

Merilin Monro
foto: Profimedia

Njen bivši muž, Kanje Vest, odnosno Je, svojevremeno je svoju suprugu nazvao novom Merilin Monro. "I jedna i druga su kontroverzne", izjavio je muzičar za Veniti Fer.

Kurir.rs/Vogue/Allure/Vanity Fair/Ljilja Jorgovanović

Bonus video:

02:30

OVAKVU KIM KARDAŠIJAN NIKAD NISTE VIDELI Promenila sve na sebi, a na MET GALA svi gledali u GOLE GRUDI TOP MODELA (FOTO/VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track