LJUBAVNA PRIČA IZ BAJKE PRETVORILA SE U HOROR: Džoni Dep i Amber Herd se odavno ne srame PRLJAVOG VEŠA! Ovako je krenulo PO ZLU
Foto: Profimedia

SAGA KOJOJ SE NE NAZIRE KRAJ

LJUBAVNA PRIČA IZ BAJKE PRETVORILA SE U HOROR: Džoni Dep i Amber Herd se odavno ne srame PRLJAVOG VEŠA! Ovako je krenulo PO ZLU

Pop kultura -

Iako su u braku bili tek 15 meseci, ovaj poznati par na sudu se nateže već dugih šest godina, a čini se kako se njihova saga neće skoro završiti. Džoni Dep i bivša supruga, Amber Herd, glavna su tema svetskih medija već gotovo dve nedelje. Suđenje, koje se početkom aprila preselilo u Ferfaksu u Virdžiniji, donosi mnoštvo brutalnih detalja o njihovoj turbulentnoj ljubavnoj vezi, punoj nasilja.

Glumac Džoni Dep i glumica Amber Herd upoznali su se još pre 13 godina, tačnije 2009. na snimanju filma "Portorikanske noći: Dnevnik opijanja". I Amber i Džoni imali su važne uloge u filmu, a on je u 2011. godini, kada je i pušten za javnost, doživeo fijasko. Pokopali su ga filmski kritičari, ali i publika. Dep je za vreme snimanja i izlaska filma bio u vezi s glumicom Vanesom Paradi, s kojom ima i dvoje dece - ćerku Lili i sina Džeka. Bivša supruga Herd tada je bila u vezi s fotografkinjom i slikarkom Tasjom Van Ri.

Amber Herd, Džoni Dep
foto: Profimedia

Ljubavnu vezu Dep i Herd započeli su 2012. godine, ali ni jedno ni drugo to nisu želeli da podele s javnošću. Glumac je, na neki način, potvrdio nagađanja 2013. godine, kada je u razgovoru za magazin "Rolling Stone", svoj odnos s Paradis nazvao vrlo komplikovanim. Ipak, ni tada nije hteo da potvrdi da li je u vezi s Amber. Tek u januaru 2014. godine par se prvi put zajedno pojavio na Heaven Gali u Los Anđelesu. U martu iste godine, Džoni je obznanio javnosti da su se verili.

Venčanje, pa nedugo potom - razvod

Dep i Herd venčali su se 5. februara 2015. godine u krugu porodice i prijatelja. Imali su dve fešte - prva je bila u njihovom domu u Los Anđelesu, a druga na njegovom privatnom ostrvu na Bahamima.

Brak im je trajao tek nešto više od 15 meseci, tačnije do maja 2016. godine, kada je u javnost procurila informacija da je Amber podnela zahtjev za razvod braka. Tada je kao razlog navela nepomirljive razlike iako su se iza toga skrivali mnogo veći razlozi za prekidom.

Amber Herd
foto: Profimedia

Kako su tada izveštavali svetski mediji, Herd je od suda zatražila da glumcu zabrane kontakt s njom. Pokazala im je i masnicu na oku i obrazu, koju je, kako je tvrdila, zaradila nakon žestoke svađe. Glumica je na sudu i opisala tok njihove prepirke, pa istakla da ju je Dep udario šakom u oko i obraz, čupao je za kosu, vikao i udarao je. Uz to je dodala da ju je i pogodio mobilnim telefonom. Tadašnje fotografije sa suda zaista pokazuju da glumica ima masnice po licu.

Naravno, to nije bilo to. Herd je navela i da ovo nije bio prvi napad glumca, ali da je ona odlučila kako će biti poslednji.

- Tokom cele naše veze, Džoni me je verbalno i fizički zlostavljao. Pretrpela sam preterano emocionalno, verbalno i fizičko zlostavljanje od Džonija, što je uključivalo ljutite, neprijateljske, ponižavajuće i preteće napade na mene kad god sam dovodila u pitanje njegov autoritet ili se s njim nisam slagala. Živim u strahu da će se Džoni nenajavljen vratiti u našu kuću i opet me teroriše, fizički i emocionalno - napisala je tada.

Džoni Dep
foto: Profimedia

Dobila sedam miliona dolara

Samo tri meseca nakon njenog zahteva za razvod, glumci su uspeli da se nagode, iako su Depovi advokati tvrdili da ona od njega samo želi da izvuče novac.

Dep je Amber isplatio sedam miliona dolara, a ona se obavezala da će novac uplatiti u humanitarne svrhe, i to dečjoj bolnici u Los Anđelesu.

Razvod je zvanično okončan 7. januara 2017. godine, a Depova advokatica tada je saopštila da joj je drago što mogu ovo neprijatno poglavlje u životu glumca i njegove porodice da ostave za sobom.

- Udovoljavanje njegovom zahtevu za razvodom učinilo je da ovaj dan, petak 13, bude posebno srećan - napisala je tada advokatica Laura Vaser, ali nije znala da će se situacija i te kako okrenuti.

Amber Herd
foto: Profimedia

Tužba zbog klevete

Godinu dana kasnije, Dep je tužio britanski tabloid The Sun i izdavača News Group Newspapers zbog klevete. U aprilu 2018, kad je Dep igrao naslovnu ulogu u franšizi "Čudesne zveri: Grindelvaldovi zločini", britanski tabloid je objavio naslov:

- Kako JK Rouling može da bude "istinski srećna" ako zlostavljač žena, Džoni Dep, igra u "Čudesnim zverima"?

Krajem iste godine, Amber je odlučila da Džoniju zada još glavobolja. U američkim dnevnim novinama The Washington Post objavila je kolumnu pod naslovom - "Govorila sam protiv seksualnog nasilja i suočila se s gnevom naše kulture. To se mora promeniti". Iako u tekstu nije spomenula ime bivšeg supruga, on se prepoznao u nekim njenim rečenicama.

E da, upravo je tih nekoliko rečenica postalo temelj tužbe za klevetu zbog kojih se sada glumci ponovo sastaju u sudnici.

Dep od Herd traži odštetu od 50 miliona dolara.

- Opis je zavisio od središnje premise da je gospođa Herd bila žrtva porodičnog zlostavljanja i da je gospodin Dep nad njom počinio porodično nasilje, što je kategorički i dokazivo laž - napisali su glumčevi advokati u tužbi.

Džoni Dep
foto: Profimedia

Dva suđenja "na leđima"

U isto vreme, kada je tužio bivšu suprugu, krenulo je i suđenje Depa protiv britanskog tabloida The Sun.

Počelo je 7. jula 2020. u Londonu, a Amber Herd pojavila se kao svedok u korist tabloida. Suđenje je trajalo tri i po nedelje i donelo je još mnogo novih prljavih detalja. Ne samo u prenesenom, nego i doslovnom smislu. Tako je Dep pokazao fotografije fekalija u bračnom krevetu, koje je navodno ostavila za sobom Amber Herd nakon proslave njenog 30. rođendana u aprilu 2016. godine, nekoliko dana pre nego što je podnela zahtev za razvod.

- Ili je to ostavila ona, ili neko od njene kohorte koja je protutnjala kućom, rekao je Dep, koji je Amber Herd nakon toga u SMS poruci nazvao "Amber Turd" (turd na engleskom - go*no). Amber je tvrdila da je to sigurno izmet jednog od njihovih terijera i nije mu ostala dužna. Ispričala je kako je Dep svojoj ćerki Lili, tada 13-godišnjakinji, dao da puši s njim marihuanu, a on se branio da je to uradio kao "odgovorni roditelj".

- Od malih nogu borio sam se s ovisnošću i nisam želeo da moja ćerka doživi paranoju nakon što prvi put zapali džoint. Znao sam da je marihuana koju sam i sam pušio, vredna poverenja - rekao je.

Amber Herd
foto: Jim LO SCALZO / AFP / Profimedia

Amber Herd glumca je, između ostalog, optužila za bolesnu ljubomoru, pa je ispričala kako je mislio da ga vara s kolegama na setu. Osim toga, istakla je i kako je u svađi, tokom zajedničkog boravka u Australiji, sam sebi odsekao vrh srednjeg prsta na desnoj ruci i onda krvlju šarao po ogledalu u apartmanu, gde su napravili štetu od 150 hiljada dolara.

Nakon tri nedelje suđenja, Dep je izgubio u bici protiv tabloida The Sun, a Visoki apelacioni sud u Londonu naknadno mu je odbio i žalbu na presudu.

Jedno izgubio, drugo tek pred njim

Novo suđenje u Virdžiniji, zbog tužbe protiv Herd na objavljenu kolumnu u The Washington Postu, počelo je 11. aprila, a nastavilo se u ponedeljak, 25. aprila.

S tog suđenja već je izašao niz prljavih detalja iz privatnog života bivših supružnika. Očekuje li nas još šokantnih izjava i dokaza, tek ćemo videti...

(Kurir.rs/ 24sata.hr)

Bonus video:

03:22

HVALA RODITELJIMA EMIRA KUSTURICE: Džoni Dep otkrio do sada nepoznat detalj iz svog života

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track