VATRA I ŽESTOK ROKENROL: Bugarski predstavnik sprema nam SPEKTAKL u prvoj polufinalnoj večeri Evrovizije! (VIDEO)
Foto: Yuliana Baron

NEVEROVATNO

VATRA I ŽESTOK ROKENROL: Bugarski predstavnik sprema nam SPEKTAKL u prvoj polufinalnoj večeri Evrovizije! (VIDEO)

Pop kultura -

Intelligent Music Project, rok bend koji će predstavljati Bugarsku na takmičenju za Pesmu Evrovizije u Torinu, prirediće zaista spektakularan šou tokom prve polufinalne večeri, 10. maja. To je sasvim jasno posle objave prvog snimka sa probe koji se pojavio na zvaničnom YouTube kanalu Evrovizije. Deo od 30 sekundi pesme "Intention" otkriva originalan scenski koncept bugarskih predstavnika koji će, nema sumnje, biti jedan od najatraktivnijih na ovogodišnjem takmičenju.

- Objavljeni snimak sa probe je samo mali deo onoga u čemu će publika uživati 10. maja, kada je polufinale u kojem učestvujemo. Radimo sa izuzetno talentovanim, odgovornim i veoma iskusnim kreativni direktorom koji impresionira svojom istrajnošću svakoga dana - kažu iz IMP tima o Andrei Ćeliju, čija je ideja bila da stvori ogromnu sfernu strukturu, visoku 3 metra, takozvani "Core of Sound“, ogroman zvučnik, pun svetlosnih efekata koji će širiti energiju sa bine na sve u sali i ispred TV ekrana, koji će biti na sceni tokom nastupa predstavnika Bugarske.

Bugarski predstavnici, koje predvodi iskusni frontmen Roni Romero i čija je ideja na da na velika vrata vrate pravi rokenrol na Evrovizijsku scenu, nedavno su dobili i jasnu i glasnu podršku nekih od najznačajnih imena svetske rok scene. Među onima koji će 10. maja (a svi se nadaju i 14. maja u finalu), navijati za IMP su i Di Snajder iz Twisted Sister, Doro, Karl Sentens iz Nazaretha, Aksel Rudi Pel, Erik Blum iz Blue Öyster Culta, Tod Sukerman iz Styxa, Bobi Rondineli iz Rainbowa i Black Sabbatha, Rodžer Earl iz Foghata, Džef Skot Soto iz Yngwie Malmsteen banda i Journeyja, gitarista Ozija Osbourna – Gas G, bubnjar Yngwie Malmsteen banda i Journeyja, Tim Pirs koji je snimao s Majklom Džeksonom i Bon Džovijem i mnogi drugi.

Neposredno pred odlazak u Torino, pevač Roni Romero i gitarista Biser Ivanov boravili su u Beogradu i Zagrebu, i podvukli da IMP nisu, kao neki drugi rokeri koji su se pojavljivali na Evroviziji, bend sastavljen isključivo tu priliku. - Mi smo bend koji već dugo postoji, iza sebe imamo nastupe pred stotinama hiljada ljudi i siguran sam da na sceni niko ne može da se meri sa nama po iskustvu. To je ono što mi radimo celog života. Rokenrol. Želeli smo da ovu pesmu predstavimo Evropi i svetu, jer govori o vremenu u kome smo upravo sada i o tome da li i kako možemo i treba da se borimo s tim - rekao je Romero i podsetio da IMP prve polufinalne večeri, 10. maja, nastupa pod rednim brojem 7.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:33

Pevačica nasmejala voditeljku do suza: Muž mi je imao 99 švalerki, motkom sam ih jurila

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track