ONI SU FAVORITI NA EVROVIZIJI MESECIMA: Podigli dvoranu na noge, zaradili gromoglasni aplauz, a u svojoj zemlji nisu POBEDILI!
Foto: Printscreen/RTS

pesma evrovizije 2022

ONI SU FAVORITI NA EVROVIZIJI MESECIMA: Podigli dvoranu na noge, zaradili gromoglasni aplauz, a u svojoj zemlji nisu POBEDILI!

Pop kultura -

Ukrajinu na ovogodišnjem festivalu predstavlja orkestar "Kaluš" i oni su nastupili šesti prvoj polufinalnoj večeri u Torinu.

Odlučili su da se predstave pesmom koja se sastoji od retro i rep elemenata, a posvećena je majci, a i na sceni su se pojavili u različitim odevnim kombinacijama. Pesma se zove "Stefania"

Dobili su, nesumnjivo, najveću podršku publike u dvorani dosad, u znak podrške zbog trenutne situacije u Ukrajini.

Prema evrovizijskim kladionicama, imaju najveće šanse za prolaz u polufinale - čak 95 posto. Cela dvorana je pljeskala je u ritmu njihove pesme, dok su oni na pozornici izvodili akrobacije u modernim verzijama narodnih nošnji. Takođe, mesecima unazad su prvi na kladionicama za pobedu na Evroviziji.

Nakon nastupa publikom su se prolomile gromoglasne ovacije, a gledaoci su podigli ukrajinske zastave u vazduh. Zanimljivo je da je grupa je oformljena prošle godine.

Evrovizija 2022
foto: Printskrin /RTS

Inače, oni nisu pobedili nacionalnom takmičenju u Ukrajini. Zauzeli su drugo mesto, ali im je ponuđeno da predstavljaju svoju zemlju na "Evroviziji" nakon što su mediji objavili da je pobednica Alina Paš imala problematičnu istoriju putovanja na Krim.

"Državljanka sam Ukrajine, sledim zakone Ukrajine i pokušavam da pokažem svetu tradiciju i vrednosti Ukrajine. Ono kako se ova priča razvila nimalo nije ono o čemu moja pesma govori. Ja sam umetnica, a ne političarka. Nemam vojsku PR-ovaca, menadžera i advokata da mogu da se oduprem svim tim napadima i pritiscima, kao ni pretnjama", napisala je nakon pobede, dodala:

"Ne želim da učestvujem u ovom virtuelnom ratu i mržnji. Ne želim više da budem u ovoj prljavoj priči. Teška srca povlačim svoju kandidaturu za predstavnicu Ukrajine na Eurosongu. Zaista mi je žao. Želim da se zahvalim svima koji me podržavaju", istakla je ona.

Naime, ova neprijatna situacija počela je u trenutku kada je u javnost procurela informacija da je Alina 2015. godine posetila Krim, zbog čega su počeli da je napadaju na društvenim mrežama i prete joj. Između ostalog, poručili su joj da je neprijatelj Ukrajine.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:07

KONSTRAKTINA ODEVNA KOMBINACIJA NIJE SLUČAJNA! Oglasio se modni kreator, svima u Torinu za oko zapao JEDAN DETALJ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track