CELA SEVERNA MAKEDONIJA JE BESNA NA NJU, HOĆE DA JE POVUKU SA EVROVIZIJE: Evo ko je devojka koja je bacila državnu zastavu na pod!
Foto: Instagram

Andrea Koevska

CELA SEVERNA MAKEDONIJA JE BESNA NA NJU, HOĆE DA JE POVUKU SA EVROVIZIJE: Evo ko je devojka koja je bacila državnu zastavu na pod!

Pop kultura -

I dalje je neizvesno da li će Severna Makedonija povući svoju predstavnicu, samo nekoliko dana pred drugo polufinale Evrovizije jer je pevačica Andrea Koevska na svečanoj ceremoji, tačnije na "tirkiznom tepihu", bacila zastavu svoje države.

Javni servis Severne Makedonije odmah je osudio potez svoje predstavnice na predstojećem muzičkom takmičenju.

- MRT oštro osuđuje bacanje zastave naše zemlje prikazano tokom ceremonije otvarenja Evrovizije. Podsećamo da se u Severnoj Makedoniji bacanje zastave na pod smatra znakom nepoštovanja i da je kažnjivo zakonom. Javni servis ni na koji način ne stoji iza ovog skandaloznog ponašanja naše evrovizijske predstavnice, koja je tim gestom pokazala nepoštovanje nacionalnog simbola. MRT očekuje da se Andrea izvini građanima zbog takvog ponašanja, a razmatramo i mogućnost njenog povlačenja s Evrovizije - stoji u saopštenju MRT-a uz dodatak da će njihova delegacija jako paziti da Andrea Koevska svojim ponašanjem ne nanese novu štetu ugledu zemlje na Evroviziji, piše "Telegraf".

Nešto kasnije, odmah je reagovala i Koevska.

- Nisam imala nameru da ikoga uvredim i ako sam to učinila, izvinjavam se. Nosim zastavu sa sobom gde god idem i nadam se da ćemo stvarno moći da pređemo preko ovoga. Zastavu nisam bacila iz mržnje ili nepoštovanja, nego na molbu fotografa i žao mi je što je to pogrešno protumačeno. Severnu Makedoniju želim da predstavim u najboljem svetlu i nadam se da svi zajedno možemo da nastavimo ovu eurovizijsku priču - poručila je Andrea Koevska.

Andrea Koevska je, inače, rođena 14. februara 2000. godine u Skoplju. Sa pet godina preselila se sa porodicom u Harlem u Njujorku, gde su živeli godinu dana. Njenu strast za muzikom podstakao je deda, koji je preminuo kada je imala devet godina.

Andreina muzička karijera počela je 2020. godine, nakon što je njene video snimke sa obrađenim pesmama popularnih izvođača na društvenim mrežama primetio producent Aleksandar Maševski, koji je počeo da radi sa njom.

Njen prvi singl „I Know“ je objavljen u oktobru 2020. Nakon toga je usledilo nekoliko drugih singlova, uključujući „Talk to Me“. U februaru 2022. Andrea je pobedila u Severnoj Makedoniji kada je odlučeno da će ona predstavljati svoju zemlju na Evroviziji.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:59

NATAŠA BEKVALAC BEZ GAĆICA?! Pevačica u najizazovnijem izdanju, sevaju BUJNE GRUDI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track