11:22

Konstrakta odgovarala na pitanja novinara i podelila utiske sa Evrovzije

doček

KONSTRAKTA SE JAVILA S AERODROMA: Umetnica planira da bude NEVIDLJIVA, pa odgovorila na pitanje da li je Evrovizija nameštena

Pop kultura -

Ana Đurić Konstrakta je sletela u Srbiju i nalazi se na aerodromu Nikola Tesla, gde je stigla iz Milana u 11.08 prema redu letenja. Brojne medijske ekipe se nalaze na licu mesta i svakog trenutka se očekuje da se Konstrakta pojavi.

Konstrakta, Evrovizija 2022
foto: Nenad Kostić

Kako navodi izvor koji se zatekao na istom letu, Konstrakta i tim su slavili na putu do Beograda, a kako kaže dobili su tortu i šampanjac, a imali su najavi i od pilota, što je kasnije i sama Konstrakta potvrdila, a i rekla je da članovi posade nisu tražili da im peva.

Sa osmehom na licu, Konstrakta je pozdravila sve prisutne koji su joj aplaudirali zbog uspeha koji je donela našoj zemlji. Na aerodromu je sačekao veliki broj ljudi, a međi njima i novinari kojima se naša predstavnica obratila.

1 / 19 Foto: Nenad Kostić

Novinari su je najpre pitali kako se oseća,a zatim i za impresije.

- Osećam se lepo. Bilo je sve prijatnije i priatnije, bilo je možda napeto u onoj prvoj polufinalnoj večeri i to ste verovatno i vi ispratili, sa onim čitanjem... Dobro je bilo na kraju. Finalno veče, tu smo bili lagani - rekla je nasmejana Konstrakta.

Konstrakta, Aerodrom Nikola Tesla
foto: Nenad Kostić

Pitali su je i da li je očekivala da će biti na 5. mestu.

- Pa ja nisam, pogotovu posle glasova žirija, bilo je... Ali publika me iznendaila i summa summarum, dobro smo prošli, ustvari smo odlični, a onda se osvrnula i na nezgodu sa bubicom (in ear) koja joj je ispala u sred izvođenja.

- Svaki put smo ga lepili, za svaku probu, čupali me, čupali i kad je došlo "ma ne moramo da lepimo danas" i on ispadne, ali ok je, čuje se to sve, drugi je radio, publika je bila tu da da ritam.

Konstrakta, Aerodrom Nikola Tesla
foto: Nenad Kostić

Konstrakta se dotakla i pesme i koreografije kao i viralnosti.

- Ova pesma izgleda ima viralni potencijal i samo je potrebno to neko vreme da se ukači.. Tamo u onom prostoru gde smo bili svi mi izvođači, malo po malo, pa među onima što nude kafu, pa tetkicama i svaki dan sve više i više (pokazala je njen najpoznatiji potez, okretanje šake levo-desno) koji pri susretu rade to -

1 / 31 Foto: Nenad Kostić

Nije bilo čarki među timom, a rekla je da je imala tremu prve polufinalne večeri.

- jesam, imala sam, mislim da se to i videlo. Kada sam sela na onu stolicu srce mi je malo jače kucalo nego što treba i drugačiji je potpuno zvuk, pa kad sam čula sebe u malom mozgu, m alo sam se zbunila, ali sam se snašla kasnije - ispričala je Konstrakt5a.

Ono što je oduševilo našu javnost je i podrška Novaka Đokovića koji je prvi put javno podržao neku ličnost na svojim profilima na društvenim mrežama.

Konstrakta, Evrovizija 2022
foto: Nenad Kostić

- Drago mi je. Podrška od svih naših ljudi je neuobičajno velika i nekako mi je drago zbog nas međusobno, kao i sa komšijama, lepo smo se povezali i podržali.

Na pitanje novinara kakvi su dalji planovi umetnice, Konstrakta je odgovorila šalljivo, u svom stilu:

- Umetnica planira da bude nevidljiva u narednom periodu. Stupa na snagu projekat "umetnica je nevidljiva". Nestaćemo na neko vreme, da se saberemo i posvetimo drugim stvarima.

Konstrakta, Aerodrom Nikola Tesla
foto: Nenad Kostić

- Mamaaaa, kidaš mama - rekla su deca Konstrakti, a ona jedva čeka da od kući i da ih vidi.

Ponosna je na sve nas, što na svoju ekipu, što na sve nas zajedno u Srbiji. Ne zna hoće li i kako iskoristiti "hajp" posle Evrovizije, a drago joj je zbog nagrade za umetnički nastup.

- Nastupamo kao Konstrakta, ali u suštini Zemlja gruva jeste Zemlja gruva i Konstrakta, tu smo zajedno - rekla je.

01:24

Konstrakta stigla u Srbiju, evo kako je dočekana

Konstrakta ne misli da je to glasanje bilo namešteno, jedva čeka da pojede nešto kuvano, a svidela joj se predstavnica Portugalije i nije bilo mnogo druženja zbog gustog rasporeda.

Konstrakta, Evrovizija 2022
foto: Nenad Kostić

- Osetila sam najveću podršku od naših suseda. Za publiku ne znam, dobili smo ukupan broj. Od žirija smo od Hrvatske i Crne Gore dobili 12, lepo. Iznenađenje je i 5 od Irske. Mislim da smo dobro prošli - istakla je.

Konstrakta, Evrovizija 2022
foto: Nenad Kostić

Posle njenog epohalnog nastupa na sceni u Torinu i njenog petog mesta, svi su oduševljeni ovim uspehom.

- Dve nezaboravne nedelje u Torinu! Hvala vam na tolikoj radosti i ljubavi! - napisala je Kristina Radenković koja je bio deo umetničkog nastupa.

Naime, ovo je posle dužeg niza godina uspešnije učešće naše zemlje (proteklih godina smo završavali u proseku na 10. - 11. mestu), osim naravno pobede Marije Šerifović i "Molitve" 2007. i Željko Joksimović sa pesmom "Nije ljubav stavar" 2012. godine.

Da podsetimo, Ana Đurić Konstrakta je uoči finalne večeri "Pesme Evrovizije" dobila nagradu "Marsel Bezanson" za najbolji umetnički nastup na ovogodišnjem takmičenju u Torinu.

Evrovizija 2022
foto: Printscreen/Youtube

Nagrada, koja nosi ime po idejnom tvorcu "Pesme Evrovizije", dodeljena je predstavnici Srbije uoči nastupa u finalnoj večeri takmičenja.

Za najbolju kompoziciju nagrada je dodeljena predstavnici Švedske Korneliji Jakobs, dok je nagradu od novinara dobio predstavnik Velike Britanije Sem Rajder.

Nagrade "Marsel Bezanson" dodeljuju se od 2002. godine, a nagradu za najbolju kompoziciju dobilo "Lane moje" Željka Joksimovića na "Evrosongu" 2004.

00:47

Konstrakta osvojila 5. mesto! Veliki USPEH srpske umetnice u Torinu!

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:22

Oduševljenje novinara Kostraktom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track