6 PESAMA KOJE ĆE SE SLUŠATI OVOG LETA: Nisu pobedile na EVROVIZIJI, ali su obeležile veliko finale, uz jednu KOLO savršeno paše!
Foto: Printscreen/Youtube

opsa

6 PESAMA KOJE ĆE SE SLUŠATI OVOG LETA: Nisu pobedile na EVROVIZIJI, ali su obeležile veliko finale, uz jednu KOLO savršeno paše!

Pop kultura -

Za nama je krajnje zanimljivo finale "Pesme Evrovizije" tokom kojeg smo čuli različite muzičke žanrove, ali smo i, čini se, dobili dosta hitova koje ćemo slušati tokom predstojećeg leta.

Evrovizija
foto: Printscreen/RTS

Španija – Čanel – SlowMo

Sjajnim nastupom, ali i ličnom atraktivnošću, Čanel iz Španije pleni evrovizijskom scenom i tera vas da njen nastup gledate iznova i iznova. Unapređenje koje je obavila u Torinu ubacivši u pesmu tradicionalne španske elemente, potvrđuje da je Španija napokon poslala što se i očekivalo. Đuskaćemo u SlowMo celo leto!

Velika Britanija – Sem Rajder – Space Man

Kada budemo rešili da malo odmorimo od brzih ritmova, tu je Sem iz Velike Britanije da nas smiri. Glas koji poseduje jedan od najpopularnijih tiktokera tera vas da zažmurite, a i vrlo lako možete da zamislite da ste u svemiru, baš kao i protagonista ove pesme.

Norveška – Subwoolfer – Give That Wolf a Banana

Najintrigantniji učesnici ovogodišnjeg takmičenja bili su Norvežani. Zapravo, u pitanju je bend koji je "stigao sa Meseca" i još uvek se privikava na zemaljske običaje. Međutim, čini se da su se brzo navikli na zemaljsku muziku, pošto su napravili hit koji će se slušati u klubovima širom Evrope.

Švedska – Kornelija Jakobs – Hold Me Closer

Emotivnom baladom i specifičnim glasom švedska predstavnica Kornelija Jakobs zaludela je dvoranu u Torinu, ali i veliki broj gledalaca kraj malih ekrana. Tešku ljubavnu priču prenela je u sjajnu pesmu koja će se slušati i posle "Evrosonga".

Moldavija – Zdob şi Zdub – Trenulețul

Nije ni čudo što je Moldavija od publike u Srbiji dobila 12 poena, pošto pesma koja je stigla iz te istočnoevropske zemlje zvuči kao mnogi hitovi u Srbiji. Moldavce ćemo pamtiti kao veseljake koji su razmrdali scenu, a vrlo je moguće da ćete ih čuti i na žurkama u Srbiji.

Srbija – Konstrakta – In corpore sano

Nismo subjektivni, već potpuno objektivno stavljamo i predstavnicu Srbije na naš spisak, zbog toga što je uspela da dopre do publike širom Evrope. Tome u prilog govori podatak da gledaoci iz svega pet zemalja nisu dodelili bodove Konstrakti. I šta ćemo sad? Da slušamo našu sjajnu Konstraktu!

(Kurir.rs/RTS)

Bonus video:

11:22

Konstrakta odgovarala na pitanja novinara i podelila utiske sa Evrovzije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track