NA PLATINASTOJ PROSLAVI KRALJICE ELIZABETE BIO ČUVENI HOLIVUDSKI GLUMAC: Kada se pojavio, napravio je opšti HAOS i pometnju! FOTO
Foto: Shutterstock, Profimedia

TAJNI GOST

NA PLATINASTOJ PROSLAVI KRALJICE ELIZABETE BIO ČUVENI HOLIVUDSKI GLUMAC: Kada se pojavio, napravio je opšti HAOS i pometnju! FOTO

Pop kultura -

U Vindzoru je organizovana konjička predstava "Royal Windsor Horse Show" na kojoj je prisustvovala slavljenica kraljica Elizabeta II (96) koja je kako navode mediji, hodala uz pomoć štapa, ali je bila odlično raspoložena i vesela.

Pred proslavu Platinastog jubileja kraljice Elizabete II, pojavio se on i izazvao ogromnu pometnju među meštanima, a zatim na sceni pripredio spektakl, dostojan samog događaja.

Platinasti jubilej, kraljica Elizabeta
foto: Profimedia

Predstava je bila u okviru obeležavanja Platinastog jubileja britanske kraljice odnosno njenih 70 godina vladavine. Program će trajati do četvrtka uveče i početak je serije proslava.

Platinasti jubilej, kraljica Elizabeta
foto: Profimedia

Elizabeta II dočekana je ovacijama kada je ušetala u arenu. Praćena je aplauzom dok je sa groficom i grofom od Vaseksa prilazila kraljevskoj loži. Iako ima probleme sa pokretljivošću zbog kojih je morala da otkaže niz javnih nastupa, nije želela da propusti jučerašnji javni događaj.

Domaćin konjičkog šoua bio je jedan od najpoznatijih i najuticajnijih holivudskih glumaca Tom Kruz koji je priredio veliko iznenađenje kada se pojavio juče u Vindzoru. Bio je ležerno odeven, a okupljene je pozdravio prepoznatljivim osmehom.

Platinasti jubilej, kraljica Elizabeta, Tom Kruz
foto: Profimedia

Tokom jučerašnjeg dana nije bila poznata uloga holivudskog glumca na važnoj svečanosti. Ali ju je nagovestio voditelj i novinar Alan Tičmarš, koji je takođe vodio program, a koji je nedavno u šali postavio pitanje: "Da li će Tomu Kruzu smetati ako bude bio u mojoj sceni?".

Tom Kruz je pre izlaska na scenu rekao šta misli o kraljici Elizabeti II: "Ona je žena kojoj se izuzetno divim. Poseduje ogromnu istrajnost i divim se njenom dostojanstvu. Ljubitelj sam istorije i imam veliko poštovanje prema njoj. Ovo je divno, zaista volim tradiciju! Kakav trenutak".

Napomenuo je da svetski lideri i šira javnost u kraljici prepoznaju dostojanstvo, odanost i dobrotu. Baš kao i on. Otkrio je i detalje prvog susreta sa princom Filipom koji je rekao da je Kruz bio prvi gost koji je helikopterom stigao u Bakingemsku palatu.

Platinasti jubilej, kraljica Elizabeta, Tom Kruz
foto: Profimedia

Dvor će mu se revanširati za učešće na važnom događaju, i to tako što će vojvotkinja i vojvoda od Kembridža 19. maja u Londonu prisustvovati britanskoj premijeri filma "Top Fan: Maverik", u kojem on igra glavnu ulogu.

Na grandioznom šouu u čast kraljice učestvovala je i glumica Helen Miren koja je dva puta igrala Elizabetu II, a koja je i juče bila u toj ulozi.

Na sceni je bila i velška operska pevačica Ketrin Dženkins.

Platinasti jubilej, kraljica Elizabeta, Helen Miren
foto: Profimedia

Prenosimo vam detalje jučerašnjeg događaja. Tom Kruz najavio je nastup Kraljevske trupe konjičke artiljerije kao „jedan od najzanimljivijih i najuzbudljivijih".

Predstavnici odbrambenih snaga Trinidada i Tobaga izveli su verziju čuvene grupe "Abba"- "Dancing Queen" u čemu je kraljica izuzetno uživala.

Elizabeta II aplaudirala je tokom tradicionalnog nastupa Kraljevske konjice Omana, kojim se prikazuje veština komandovanjem konjima.

U konjičkoj predstavi Galop kroz istoriju učestvovalo je više od 500 konja i 1.000 izvođača. Šou je nosio naziv „lična počast našoj monarhiji", a produkcija je vodila publiku kroz više od pet vekova istorije.

Platinasti jubilej, kraljica Elizabeta, Ketrin Dženkins
foto: Profimedia

U publici su bili i krajičina ćerka i sin princeza Ana i princ Edvard.

Kraljica je u petak propustila otvaranje Državnog parlamenta, prvi put posle 1963. godine, ali je zato istog dana bila na na sajmu konja, gde je jedno od njenih grla ponelo titulu apsolutnog šampiona.

Proslava kraljičinog planitanskog jubijela nastviće se brojnim događajima do petog juna, kada se organizuju veliki ručak i ulične zabave u Londonu.

Platinasti jubilej, kraljica Elizabeta
foto: Profimedia

(Kurir.rs/Blic Žena)

Bonus video:

00:51

Vodopad Hukou u proleće

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track