BJELIN SIN NA VELIKIM MUKAMA: Alekseju je mnogo TEŠKO u ovom periodu, a na njegovom licu se vidi koliko je IZMUČEN i to zbog ovog!
Foto: Damir Dervišagić

strašno

BJELIN SIN NA VELIKIM MUKAMA: Alekseju je mnogo TEŠKO u ovom periodu, a na njegovom licu se vidi koliko je IZMUČEN i to zbog ovog!

Pop kultura -

Sin Dragana Bjelogrlića, Aleksej Bjelogrlić otkrio je sa kojom se mukom suočava ovih dana.

Đuro Brstina, Aleksej Bjelogrlić
foto: Damir Dervišagić

Mladi glumac ima veliki problem sa alergijama, te mu je u ovom periodu najteže, jer je polen uzeo maha, a svi koji pate od polenske alegije znaju šta to znači: mnogo kijanja, kašljanja, suzne oči i svrab, curenje nosa kao i umora.

U ovo vreme, kada sve cveta, stvara mu ozbiljne poteškoće, na šta se požalio na društvenim mrežama. Podelio je selfi na kojem se vidi da su mu oči i lice umorni od nadražaja, uz jasno ukazivanje na problem.

Aleksej Bjelogrlić
foto: Printcsreenscreen/Instagram

- Polen in on fire - napisao je mladi glumac kog smo gledali u drugoj sezoni popularne serije “Senke nad Balkanom” i koji u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu već niže uspehe.

Inače, polen je fini prah koji proizvode drveće, trava, cveće i korov. On služi biljkama za oprašivanje i razmnožavanje, i od jedne do druge biljke ga prenose razni insekti i životinje, a takođe i vetar.

Polen je u suštini za nas bezopasan, ali kada ga udahemo imuni sistem može da ga greškom prepozna kao opasnost i da izazove imuni odgovor, tj. alergiju na polen.

Na stotine različitih biljaka oslobađa polen koji može da izazove alergijske reakcije, ali ove 4 biljke su najzaslužnije za vaš alergijski rinitis:

alergija
foto: Shutterstock

Breza - Polen breze je jedan od najuobičajenijih alergena tokom prolećnih meseci. Kada je drvo breze u cvatu, ono oslobađa sićušne granule polena koje raznosi vetar.

Hrast - Kao i drvo breze, i hrast oslobađa polen koji vetar rasejava tokom proleća. Iako su alergijske reakcije na polen hrasta blaže, njegov polen se dugo zadržava u vazduhu.

Trava - Trava je glavni razlog alergijskih rekacija u proleće, ali i tokom letnjih meseci. Ona izaziva najteže simptome kada je u pitanju alergija na polen.

Ambrozija - Ambrozija je biljka koja se najčešće povezuje sa alergijskim rinitisom. Od nje vam najveća opasnost preti između kasnog proleća i sredine jeseni. Njen polen se vetrom širi na stotine kilometara udaljenosti, i čak može da preživi blažu zimu, piše sajt mojeoko.rs.

Alergija
foto: Shutterstock

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:28

TUŽNE VESTI IZ HOLIVUDA: Legendarni glumac Brus Vilis zbog bolesti napušta svet glume

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track