UKRAJINCI PRODALI TROFEJ SA EVROVIZIJE DA KUPE ORUŽJE ZA VOJSKU: Dobili 900.000 $ i sve otišlo na LETELICE za borbu protiv Rusije
Foto: Printscreen

tako rešili

UKRAJINCI PRODALI TROFEJ SA EVROVIZIJE DA KUPE ORUŽJE ZA VOJSKU: Dobili 900.000 $ i sve otišlo na LETELICE za borbu protiv Rusije

Pop kultura -

Ukrajinski bend "Kalush Orchestra", pobednik ovogodišnjeg takmičenja za Pesmu Evrovizije, prodao je trofej na aukciji za 900.000 dolara, a prikupljeni novac članovi benda donirali su ukrajinskoj vojsci. Osvojeni kristalni mikrofon prodat je na aukciji na Fejsbuku koju je vodio ukrajinski TV voditelj Sergej Pritula.

Ukrajina, Evrovizija, Kalush Orchestra, Kaluš Orkestar
foto: Printscreen

Prikupljena sredstva biće iskorišćena za kupovinu bespilotne letelice PD-2, namenjen ukrajinskim oružanim snagama, koji uključuje tri drona ukrajinske proizvodnje i kopnenu kontrolnu stanicu, rekao je Pritula.

Prodaja se poklopila sa nastupom benda na dobrotvornom koncertu kod Brandenburške kapije u Berlinu, piše BBC. Član benda Oleh Psiuk iskoristio je koncert da pozove sve ljude da se "ne navikavaju na rat u Ukrajini", prenosi Mondo.

Kalush Orchestra
foto: Printscreen/ Youtube

"Mislim da vesti o ratu uvek treba da budu na naslovnim stranama, dok ne dođe mir", rekao je Psiuk.

Četvoromesečna ruska invazija na Ukrajinu odnela je hiljade civilnih života, primorala milione Ukrajinaca da pobegnu i pretvorila ukrajinske gradove u ruševine.

Moskva svoju operaciju naziva "specijalnom vojnom operacijom" koja ima za cilj razoružavanje Ukrajine i njenu zaštitu od fašista. Ukrajina i Zapad se slažu da je tvrdnja neosnovana i da je ovaj rat ničim izazvan akt agresije.

Evrovizija 2022
foto: Printscreen/Youtube

(Kurir.rs/Mondo)

Bonus video:

04:34

OVU GREŠKU RODITELJI UVEK PRAVE! Slikaju decu i kače ih na društvene mreže A EVO GDE TE FOTOGRAFIJE ZAVRŠAVAJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track