KONSTRAKTA USPELA ONO ŠTO NIJE NI MARIJA ŠERIFOVIĆ POSLE POBEDE NA EVROVIZIJI: Stigli zvanični podaci! U ovome je BOLJA i od nje!
Foto: Nenad Kostić, Nemanja Nikolić

OGROMAN USPEH

KONSTRAKTA USPELA ONO ŠTO NIJE NI MARIJA ŠERIFOVIĆ POSLE POBEDE NA EVROVIZIJI: Stigli zvanični podaci! U ovome je BOLJA i od nje!

Pop kultura -

Ana Đurić Konstrakta, ovog meseca je učestvovala na 66. Evroviziji, na kojoj je Srbiji, posle deset godina, donela plasman u prvih pet u finalnoj večeri.

Konstrakta je i pre toga "zaludela" mnoge države, mahom u regionu, pa se njena pesma mesecima peva i sluša, a sad je to, po svemu sudeći, slučaj i sa mnogim zemljama koje su daleko od Balkana.

Konstrakta, Evrovizija 2022
foto: Profimedia

Nakon što je u obližnjoj Hrvatskoj došla na 1. mesto na zvaničnoj listi slušanosti pesama, uspela je da uđe i na muzičke liste mnogih drugih zemalja. Tako njenu numeru "In corpore cano", na primer, možemo videti na zvaničnim muzičkim listama Holandije (19. mesto), Islanda (15. pozicija), Litvanije (11. mesto) itd., dok je na "Viral 50" listi najvećeg planetarnog striming servisa Spotify dospela do 7. mesta, što je dosad nezapamćen retultat za izvođača iz Srbije.

Marija Šerifović, Konstrakta
foto: Profimedia, Nemanja Nikolić

Čak ni pesma "Molitva", jedine srpske pobednice na Evroviziji, Marije Šerifović, nije uspela da se nađe ni na jednoj od gorepomenutih muzičkih lista, iako je trijumfovala na takmičenju, a Konstrakta bila peta.

Podsetimo, Sanja Vučić, koja je dosad dva puta predstavljala Srbiju na pomenutom takmičenju, otkrila je nedavno da priželjkuje saradnju sa Konstraktom.

Konstrakta
foto: Profimedia

- Volela bih Konstrakti da napišem pesmu. Imala sam priliku da radim alternativnu muziku, mislim da bih se sa Konstraktom dobro uklopila, čak smo jednom delile binu dok je nastupala sa Zemljom gruva - kazala je Vučićeva tada za domaće medije.

(Kurir.rs/ Blic)

Bonus video:

03:06

Konstrakta peva u dvorištu Drinke

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track