UBADALA SAM JE IZNOVA I IZNOVA! Učestvovala u GNUSNOM zločinu kada su iskasapli trudnu glumicu, a sada je puštaju iz ZATVORA?!
Foto: Profimedia

strašno

UBADALA SAM JE IZNOVA I IZNOVA! Učestvovala u GNUSNOM zločinu kada su iskasapli trudnu glumicu, a sada je puštaju iz ZATVORA?!

Pop kultura -

Patriša Krenvinkel, žena koja je najduže u istoriji bila u zatvoru u Kaliforniji, uskoro bi mogla da izađe na slobodu.

Patriša je bila deo "Porodice", kulta koji je predvodio masovni ubica Čarls Menson, i učestvovala je u jednom od najstrašnijih ubistava koje je ta grupa počinila.

Patriša Krenvinkel, Čarl Menson
foto: Profimedia

Patriša danas ima 74 godine, a imala je samo 19 kada je upoznala Mensona. Pre toga je preživela zlostavljanje, zbog čega je odmah pošla za Čarlsom i pridružila se njegovoj grupi. Bio je, kako je kasnije ispričala, prvi čovek koji joj je ikada rekao da je lepa.

Šeron Tejt, Roman Polanski
foto: Profimedia

Dve godine kasnije, 1969, učestvovala je u ubistvu trudne glumice Šeron Tejt, koju je nekoliko nedelja delilo od porođaja. Tada su ubijeni Tejtova, njeno nerođeno dete, frizer Džej Sebring, bogatašica Ebigejl Folger, njen dečko Vojčik Frikovski i drug Stiven Perent. Tejtova, jedna od najlepših glumica svih vremena, bila je udata za režisera Romana Polanskog, ali on nije bio kod kuće jer je bio na snimanju u Evropi.

Patriša Krenvinkel, Čarl Menson
foto: Profimedia

Patriša je lično izbola Ebigejl Folger, a kada su je na sudu pitali kako se osećala tokom jezivog čina, sve je zaledila odgovorom.

- Ništa, šta imam da opisujem? Ubadala sam je iznova i iznova. Jednostavno sam bila tu i osećaj je bio ispravan - rekla je ona.

Šeron Tejt
foto: Profimedia

Učestvovala je u još dva ubistva već sledeće noći. "Porodica" je upala u kuću starijeg bračnog para, Lena i Rozmeri Labjanke, i izbola ih nožem. Patriša je njihovom krvlju pisala uvrede po zidovima.

Od hapšenja i optužbi za sedam tačaka prvostepenog ubistva, Patriši je 14 puta odbijeno puštanje iz zatvora uz uslovnu kaznu. Ali sada odbor za uslovne kazne navodi da su olakšavajuće okolnosti te što je bila vrlo mlada i podložna uticajima kada je počinila ubistva, kao i njena starost sada. Patrišini advokati tvrde da se u zatvoru promenila i da više ne predstavlja opasnost po okolinu.

Čarls Menson umro je u zatvoru 2017, u 84. godini.

Šeron Tejt, Roman Polanski
foto: Profimedia

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:44

Pripadnici MUP-a, UKP-a uhapsili su šest osoba, pripadnika organizovane kriminalne grupe

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track