NAKON ŠTO JE ODGLUMIO TUĐMANA, KEVIN SPEJSI IDE PRAVO NA OPTUŽENIČKU KLUPU: Spreman sam da se branim od optužbi
Foto: Profimedia

OPTUŽEN ZA SEKSUALNO NASILJE

NAKON ŠTO JE ODGLUMIO TUĐMANA, KEVIN SPEJSI IDE PRAVO NA OPTUŽENIČKU KLUPU: Spreman sam da se branim od optužbi

Pop kultura -

Nakon što je u Hrvatskoj, u filmu Jakova Sedlara, glumio Tuđmana, Kevin Spejsi počinje sudsku bitku u Velikoj Britaniji, gde ga trojica muškaraca optužuju za seksualno zlostavljanje. Posrnuli glumac planira da se dobrovoljno pojavi na sudu i aktivno brani, potvrdio je to u razgovoru s novinarima popularnog američkog šoua "Good Morning America".

- Uveren sam da ću dokazati nevinost - rekao je pritom i zahvalio se tužiocima koji su "podsetili medije da Spejsi ima pravo na pošteno suđenje i da je nevin dok se ne dokaže suprotno".

Kevin Spejsi
foto: Profimedia

- Razočaran sam što optužnica već nije odbačena, ali spreman sam da dođem na sud što je pre moguće kako bih se branio od optužbi - dodao je.

Optužnica je inače potvrđena 26. maja, i to za četiri odvojena slučaja seksualnog napastovanja protiv ukupno trojice muškaraca. Iako imena nisu otkrivena, u dokumentima piše kako su oni trenutno stari između 30 i 40 godina, a jedan od slučajeva opisuje se kao klasično silovanje.

Kevin Spejsi
foto: Shutterstock

Dva od četiri slučaja dogodila su se u Londonu u martu 2005. godine, a žrtva je isti muškarac. Treći slučaj dogodio se u avgustu 2008, a poslednji u aprilu 2013. godine u Glosterširu.

U Hrvatskoj je inače, podsetimo, nedavno održana premijera filma Jakova Sedlara "Bilo jednom u Hrvatskoj", u kojoj Spejsi glumi prvog hrvatskog predsednika, Franju Tuđmana.

Dok je promovisao film, Spejsi se zabavljao u Zagrebu i izlazio u poznate noćne klubove, a u Hrvatskoj je i dočekao Novu godinu.

(Kurir.rs/ Jutarnji.hr)

Bonus video:

02:55

Francuski glumac progovorio na srpskom jeziku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track