VIŠE OD 600 MILIONA SPISKAO NA OSTRVA, 14 KUĆA I 45 LUKSUZNIH AUTOMOBILA: Džoni Dep delio šakom i kapom, a ovako sada stoji!
Foto: Profimedia

ŠIROKO

VIŠE OD 600 MILIONA SPISKAO NA OSTRVA, 14 KUĆA I 45 LUKSUZNIH AUTOMOBILA: Džoni Dep delio šakom i kapom, a ovako sada stoji!

Pop kultura -

Glumac Džoni Dep dobio je tužbu za klevetu protiv bivše supruge, Amber Herd, zbog čega je ona dužna da mu plati 15 miliona dolara odštete, dok on njoj treba da plati dva miliona jer je sud uvažio i neke elemente njene protivtužbe.

Na sudu se pričalo i o Džonijevim navikama trošenja o kojima je svedočio njegov bivši finansijski menadžer, Džoel Mendel. On tvrdi da je Dep od 1999. do 2016. godine zaradio više od 600 miliona dolara i da je u tom periodu postao jako neodgovoran s novcem.

Glumac je trošio novac na vile, luksuzne automobile, putovanja privatnim avionima i ispucavanje pepela svog pokojnog prijatelja Hantera S. Tomsona iz topa. Takođe je trošio 100 hiljada dolara mesečno na lekara za ovisnosti, 10 hiljada dolara dnevno na osiguranje i 200 hiljada dolara mesečno za osoblje.

Džoni Dep
foto: Steve Helber / AFP / Profimedia

O Depovom ekstravagantnom trošenju saznalo se kada su Mendel i njegova bivša menadžerska firma podigli protivtužbu nakon što ih je glumac tužio za loše upravljanje njegovim novcem.

Bivši finansijski menadžer glumca tada je tvrdio kako njegov raskalašni životni stil košta više od 2 miliona dolara mesečno i da je upao u finansijske probleme jer je ignorisao njegova učestala upozorenja.

Dep je u to vreme platio više od 75 miliona dolara na kupovinu i održavanje svojih 14 kuća, uključujući i dvorac u Francuskoj, te grupu ostrva na Bahamima, navodilo se u tužbi. Takođe je kupio jahtu za 18 miliona dolara i čak 45 luksuznih automobila, uključujući i skupocene vintidž modele "rols rojsa".

Džoni Dep
foto: Profimedia

Džoni je navodno trošio i oko 30 hiljada dolara mesečno samo na vina koja je nabavljao iz celog sveta, a njegova ovisnost o alkoholu i drogama našla se i u fokusu suđenja s Amber.

Ona je tvrdila da je Dep bio nasilan pod uticajem alkohola i droga, a isto je za nju govorio i on. Glumac u svom svedočenju nije porekao upotrebu opijata, ali tvrdio je i da to nikada nije postao pravi problem.

Još neke stvari na koje je Džoni potrošio gomilu novca su kolekcija gitara, skupoceni nakit, antikviteti, umetnine, ali i na izdržavanje svoje porodice i najboljih prijatelja.

Džoni Dep
foto: Profimedia

Inače, Dep je tužio je Herd za 50 miliona dolara i tvrdio da ga je oklevetala kada se nazvala "javnom osobom koja predstavlja porodično nasilje", a ona je uložila protivtužbu za 100 miliona, rekavši da ju je Dep okaljao kada je njegov advokat njene optužbe nazvao "prevarom".

Dep je negirao da je udario Herd ili bilo koju drugu ženu i tvrdio da je ona ta koja je bila nasilna u njihovom odnosu.

Sud je presudio i u korist Herd u nekim delovima njene protivtužbe zaključivši da je i on oklevetao bivšu suprugu, te joj je dodelio odštetu od 2 miliona dolara.

Tokom šestonedeljnog suđenja javnost je mogla da prati detaljna svedočenja i dobije uvid u eksplicitne dokaze o turbulentnom odnosu holivudskog para.

Amber Herd
foto: KEVIN LAMARQUE / AFP / Profimedia

Dep i Herd venčali su se u februaru 2015. Razvod je okončan oko dve godine kasnije.

U središtu pravnog procesa bio je tekst iz decembra 2018, koji je napisala Herd za Washington Post u kojem je govorila o porodičnom nasilju.

U članku se nije navodilo ime Džonija Depa, ali njegovi advokati su rekli da je bilo jasno da se Herd referisala na njega.

Tokom šest nedelja svedočenja, advokati su rekli da je ona govorila istinu i da joj pravo daje prvi amandman američkog Ustava koji se tiče slobode govora.

Džoni Dep
foto: Profimedia

Porota je mogla da čuje snimke njihovih svađa i pogleda fotografije Depovog krvavog prsta. Do toga je došlo, rekao je glumac, kada je Herd na njega bacila flašu votke 2015.

Ona je to negirala i rekla da se samo branila od njegovog seksualnog napada.

Nekada jedna od najvećih holivudskih zvezda, Dep, rekao je da su ga tužbe bivše supruge koštale svega. Novi "Pirati" su na čekanju, a Dep je zamenjen u franšizi "Fantastične zveri".

Dep je pre manje od dve godine izgubio spor protiv The Sun-a, britanskog tabloida koji je za njega rekao da "mlati suprugu". Sudija londonskog Visokog suda presudio je da je on u više navrata napao Herd.

Amber Herd
foto: Profimedia

Glumac je istakao da ga je presuda vratila u život.

"Nakon šest godina, sud me je vratio u život. Zaista sam dirnut", rekao je u objavi na Instagramu.

Herd je u saopštenju rekla da je slomljena presudom i izrazila "neizrecivo razočaranje".

"Slomljena sam činjenicom da brdo dokaza nije bilo dovoljno da se suoči s daleko većom moći, uticajem i nadmoćnošću mog bivšeg muža", rekla je odmah nakon što je pročitana presuda.

"Dodatno sam razočarana zbog onoga što ova presuda znači za druge žene. To je nazadovanje. To stavlja pod znak pitanja ideju da nasilje prema ženama treba da bude ozbiljno shvaćeno", rekla je.

(Kurir.rs/ Dnevnik.hr)

Bonus video:

00:57

SUĐENJE DECENIJE JE ZAVRŠENO! Džoni Dep izdominirao i dobija 15.000.000 $ zbog KLEVETE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track