KONSTRAKTINO SRCE VELIKO KAO KUĆA Humana umetnica prodaje narukvicu da pomogne bolesnoj devojčici čija potresna sudbina kida dušu
Foto: Facebook/Budi human

plemenito

KONSTRAKTINO SRCE VELIKO KAO KUĆA Humana umetnica prodaje narukvicu da pomogne bolesnoj devojčici čija potresna sudbina kida dušu

Pop kultura -

Ana Đurić Konstrakta, pridružila se humanitarnoj akciji za sakupljanje pomoći za malu Lenku Žutković.

Kako je objavljeno na Fejsbuk stranici "Budi human - humanitarne licitacije", srpska predstavnica na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije je, zajedno sa članom grupe, izabrala narukvicu koja je stavljena na licitaciju.

Konstrakta
foto: Facebook/Budi human

Kako se navodi, početna cena je 2.880 dinara, a licitacija traje do danas u 19 sati.

Novac od licitacije biće uplaćen za malu Lenku Žutković (3).

Lenka je bila potpuno zdravo dete. Vedra, nasmejana i srećna. Volela se igrati sa lego kockicama i svirati klavir. Igranje sa svojim psom je bilo nešto što je obožavala.

U februaru 2020. godine Lenka se prehladila i dobila laringitis. Primljena je u dečju bolnicu u Novom Sadu gde joj se stanje pogoršava i prestaje da diše. Reanimacijom je preživela, ali je ostalo veliko oštećenje mozga usled hipoksije. Lenka ne vidi, ne hoda, ne sedi i ne govori.

Konstrakta
foto: Facebook/Budi human

Da bi Lenki poboljšali kvalitet života potrebna joj je novčana pomoć koja bi joj omogućila specijalističke preglede, rehabilitacije, intenzivne fizikalne tretmane, transplantaciju matičnim ćelijama, asistivna pomagala rad sa logopedom i defektologom, tretmane u hiperbaričnoj komori koji joj izuzetno prijaju i pomažu, kupovinu lasera koji bi joj bio od velikog značaja, navodi se na sajtu Budi human.

Uz to nepohodna su sredstva za hidro i hipo terapije, ortopedska pomagala, pomagala za vežbanje u kućnim uslovima, za suplemente, medicinske preparate, medicinski potrošni materijal, za pelene kao i za odlazak u Ameriku na neurointenzivne terapije laserom, MNRT i druge metode, kao i za putne i troškove smeštaja.

Na sreću, polje traumatične povrede mozga, hipoksija koju je Lenka doživela je odlično istraženo u Americi. Doktor iz Amerike je spreman na rad sa Lenkom. Porodici to uliva nadu da će Lenku vratiti, da će joj vratiti oduzeto detinjstvo, igru i osmeh na lice. Lenka na svakih šest meseci treba da boravi u Americi na intenzivnim terapijama.

Konstrakta
foto: Facebook/Budi human

(Kurir.rs/Telegraf)

Bonus video:

03:06

Konstrakta peva u dvorištu Drinke

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track