PRINC HARI I MEGAN MARKL OPET PRAVE HAOS: Ovamo se kunu u EKOLOGIJU, a lete privatnim avionom, na mrežama POLUDELI, traže HAPŠENJE
Foto: Profimedia, Shutterstock

EKO RATNICI

PRINC HARI I MEGAN MARKL OPET PRAVE HAOS: Ovamo se kunu u EKOLOGIJU, a lete privatnim avionom, na mrežama POLUDELI, traže HAPŠENJE

Pop kultura -

Princ Hari i Megan Markl, koji su bili u Velikoj Britaniji na proslavi platinaste proslave jubileja Elizabete II, kritikovani su na internetu, a kako prenosi "B92", jer su navodno putovali privatnim avionima uprkos tome što je par obećao da će stremiti ka "održivijoj budućnosti tako što će postati neto nula do 2030. godine".

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa su, kako se izveštava, otputovali u Britaniju privatnim avionom iz Santa Barbare u sredu, 1. juna, a takođe su privatno odleteli u Kaliforniju u nedelju, 5. juna, čak i pre nego što su se završili događaji u čast kraljice.

Megan Markl, Princ Hari
foto: EPA/PETER FOLEY

"Dejli mejl" je izvestio da je par zajedno sa svojom decom – trogodišnjim Arčijem i jednogodišnjom Lilibet Dajanom – poleteo sa aerodroma Farnboro, zapadno od Londona, u poslepodnevnim časovima - i to, kako je izvor naveo, bez pompe.

"Samo su otišli. Nisu se zadržali na povorci za "platinasti jubilej". Prema izveštajima, porodica Saseksa stigla je u Kaliforniju oko šest uveče. Otputovali su kući u crnom Rendž Roveru.

Međutim, činjenica da je par uzeo privatni avion za povratno putovanje uprkos tvrdnji da "rade na dostizanju neto nulte emisije ugljenika do kraja ove decenije" iznervirala je javnost.

Kako se u tvitu navodi - "Princ Hari i Megan primećeni su nakon što su sleteli svojim privatnim avionom nazad u SAD sa jubilarnog putovanja Nemojte nikad više nikome pričati o klimatskim promenama! Nikada! Licemeri!"

U novembru prošle godine, Hari i Megan su na svom sajtu "Archewell" izjavili:

- Dok se globalni lideri sastaju na "COP26" da bi se posvetili rešenjima za našu klimatsku krizu, svi mi u Arčevilu, predvođeni vojvodom i vojvotkinjom od Saseksa, delimo naše obećanje prema održivijom budućnosti tako što ćemo postati neto nula do 2030".

Međutim, njihov najnoviji potez isprovocirao je komentatore na društvenim mrežama.

"Princ Hari i njegova supruga su upravo leteli privatnim avionom iz Kalifornije u Veliku Britaniju. Uhapsite ih zbog klimatskih zločina!", samo su neki od komentara na Tviteru.

Kurir. rs / B92.net

Bonus video:

01:06

KOŠARKAŠI ZVEZDE SLAVE TITULU U SKADARLIJI Ceo tim peva veliki navijački hit

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track