ŽIVOTNA DRAMA SLAVNOG PEVAČA: Paralizovalo mu se lice, dijagnostikovan mu OVAJ SINDROM, ne može ni da JEDE, a ovo je UZROK
Foto: Printskrin/Instagram

MORAO DA OTKAŽE KONCERTE

ŽIVOTNA DRAMA SLAVNOG PEVAČA: Paralizovalo mu se lice, dijagnostikovan mu OVAJ SINDROM, ne može ni da JEDE, a ovo je UZROK

Pop kultura -

Planetarno popularna pevačka zvezda, Džastin Biber, morao je zbog zdravstvenih problema da otkaže neke koncerte ove nedelje, ali i u nedeljama koje slede, a sada je otkrio o čemu je zapravo reč.

U video objavi na Instagramu ispričao je kako zbog paralize lica nije mogao da udovolji želji mnogih obožavatelja da održi koncerte u Vašingtonu i Torontu.

- Kao što vidite, na jedno oko ne mogu da trepćem. Takođe, na jednoj strani ne mogu da se nasmejem. Dakle, s ove strane lica imam potpunu paralizu, rekao je Biber na Instagramu otkrivši da mu je dijagnostikovan Ramsai Huntov sindrom.

Reč je o virusnoj bolesti koju uzrokuje herpes zoster, a simptomi mogu biti jak bol u uhu, te prolazna ili trajna paraliza lica.

- To je zbog virusa koji napada živac u mom uhu i facijalnim živcima i uzrokovao je paralizu mog lica, objasnio je Biber na trominutnom snimku pokazujući desnu stranu lica.

Zamolio je svoje obožavatelje za strpljenje i upozorio da će morati da otkaže neke nastupe jer fizički očito nije spreman za njih.

Nasmešio se i trepnuo nekoliko puta želeći da pokaže svojim pratiocima na Instagramu, a ima ih 240 miliona, kako mu se desna strana lica uopšte ne pomera.

Džastin Biber
foto: Printscreen Instagram

- Ovo je prilično ozbiljno, kao što vidite. Voleo bih da to nije slučaj, ali očito, telo mi govori da moram da usporim. Nadam se da razumete. Iskoristiću ovo vreme da se odmorim i opustim kako bih se vratio pevanju, za to sam rođen, rekao je.

Dodao je da je radio vežbe lica kako bi se vratio u normalu, ali da ne zna koliko će mu trebati da se oporavi.

Nekoliko sati nakon objave ponovo se obratio obožavateljima na Instagram storiju.

- Imam sve više problema dok jedem, jako sam frustriran, molite se za mene, napisao je uz emotikon suznih očiju.

Prema navodima Klinike Mayo, za većinu ljudi, simptomi Ramsai Huntovog sindroma su privremeni, ali mogu postati trajni.

Džastin Biber, Hejli Biber
foto: Profimedia

Nemogućnost pacijenta da zatvori jedan kapak takođe može dovesti do bolova u oku i zamagljen vid. Faktori rizika su starije životno doba, HIV infekcija, zloćudna oboljenja, imunosupresivna terapija i težak psihički ili fizički napor.

Podsetimo, pre više od dve godine, Biber je objavio da mu je dijagnostikovana lajmska bolest, infekcija uzrokovana bakterijom Borreliom Burgdoferi, a prenosi se ugrizom inficiranog krpelja.

Inače, i Biberova supruga Hejli imala je zdravstvenih problema. Doživela je mini moždani udar zbog urođene mane, a lekari su kasnije objasnili da je u njenom slučaju krvni ugrušak pobegao kroz rupu u srcu i otputovao u mozak, te je zato doživela moždani udar. Nakon toga je morala na operaciju kako bi joj zatvorili rupu na srcu.

(Kurir.rs/ Jutarnji.hr)

Bonus video:

00:04

Paparaco Kurir u Grčkoj: Džastin Biber sa suprugom u šetnji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track