KEJT I VILIJAM ISPALILI HARIJA I MEGAN, KRALJICA POČELA DEOBU: Svakom po zasluzi, jedan unuk dobija DVORAC, sin proteran u Škotsku
Foto: Jonathan Brady / PA Images / Profimedia

zahuktava se

KEJT I VILIJAM ISPALILI HARIJA I MEGAN, KRALJICA POČELA DEOBU: Svakom po zasluzi, jedan unuk dobija DVORAC, sin proteran u Škotsku

Pop kultura -

Obožavaoci britanske kraljevske porodice su sa nestrpljenjem su čekali trenutak kada će se prinčevi Vilijam i Hari ponovno sresti, ali kao što znamo, to se nije dogodilo jer su braća bila sve vreme na distanci.

Britanski mediji sada prenose da Vilijam i njegova supruga Kejt Midlton čak nisu upoznali malenu nećaku Lilibet, štaviše odbili su da dođu na proslavu njenog prvog rođendana.

Megan Markl, Kejt Midlton, Princ Hari, Princ Vilijam
foto: EPA/Neil Hall, EPA / Andy Rain, AP /Matt Dunham

"Princ Hari i Megan Markle pozvali su Vilijama, Kejt i njihovu decu na Lilibetin prvi rođendan i time im hteli pružiti maslinovu grančicu u znak pomirenja i poboljšanja odnosa, ali oni se nisu odazvali" izjavio je njima blizak izvor za Page Six.

Izvor je dodao kako su odnosi među njima i dalje napeti te da Vilijam ne želi da se druži sa Harijem jer nije siguran kako će to biti prikazano u javnosti.

Lilibetina zabava bila je održana 4. juna, dok su Vilijam i Kejt bili u dvorcu Kardif gde su slavili platinasti jubilej kraljice Elizabete. Nakon proslave i povratka u Kaliforniju, Megan i Hari objavili su novu fotografiju jednogodišnje ćerke, i to nakon što se pročulo da im je bilo zabranjeno da fotografišu njen prvi susret s Elizabetom.

princ Hari, Megan Markl
foto: Profimedia

Par se u javnosti tokom kraljičinog četvorodnevnog slavlja retko pojavljivao, a većinu vremena provodili su u Frogmor Kotidžu gde su nekada i živeli. Prema rečima kraljevske autorke Ingrid Sjuard njemu je teško palo što je stavljen u drugi red i da se teško nosio s time tokom boravka u Britaniji.

"Palata je bila odlučna u nameri da se Hari i Vilijam neće zajedno fotografisati jer bi se moglo otkriti neprijateljstvo između braće i da se neće zajedno pojavljivati. Hari je teško podneo što mora da bude u bratovljevoj senci", izjavila je Ingrid za The Sun.

Megan Markl, kraljevska porodica, princ Čarls, princ Hari
foto: Profimedia

Što se kraljice tiče, ona je započela svojevrsnu deobu među naslednicima.

Ona je svima dala onoliko koliko ko zaslužuje: Vilijam i Kejt, kao najvredniji članovi kraljevske porodice ovo leto doseljavaju se u dvorac Vindzor. Princ Endru, optužen za pedofiliju i podvođenje maloletnica, biće "proteran" u Škotsku. A princ Hari i Megan Markl su od kraljice dobili samo 15 minuta službene posete.

Kraljica Elizabeta je naime vodila tajne razgovore sa vojvodom od Jorka i starijim članovima kraljevske porodice o tome kako bi se princu Endruu moglo pomoći da povrati dobar ugled daleko od očiju javnosti.

Kejt Midlton
foto: John Rainford / SplashNews.com / Splash / Profimedia

S druge strane, kraljica je Hariju i Megan dala samo 15 minuta pažnje tokom jedne od službenih poseta. Par je u Engleskoj boravio čak 4 dana, ali je poseta bila "službena" i veoma hladna. Što bi se i moglo očekivati nakon što su prošle godine u jednom od najpoznatijih i najskandaloznijih intervjua ocrnili kraljevsku porodicu.

Izgleda da je kraljica već prevagnula da će da je nasledi princ Čarls, jer se navodi da će on da nastavi da živi i radi iz Bakingemske palate prenosi Blic Žena.

Stoga je dvorac u Vindzoru slobodan da se u njega usele Vilijam i Kejt sa decom. Ova odluka je donesena pred Vilijamov četrdeseti rođendan (21. juna) i predstavlja svojevrstan poklon kraljice unuku, ali se princ Vilijam naime našalio da mu je sve to pomalo "zastrašujuće".

pomen princu Filipu, princ Vilijam, Kejt Midlton
foto: Dominic Lipinski / PA Images / Profimedia

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:04

URNEBESNO! Kako staviti kapu za plivanje u jednom potezu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track