OGLASILI SE ŠUŠLJIK I AVRAMOVIĆ NAKON ŠTO JE POKRENUTA ISTRAGA PROTIV GLUMCA: Evo šta kažu o proneveri miliona za JUŽNI VETAR
Foto: Vladimir Šporčić, Nemanja Nikolić

reakcija

OGLASILI SE ŠUŠLJIK I AVRAMOVIĆ NAKON ŠTO JE POKRENUTA ISTRAGA PROTIV GLUMCA: Evo šta kažu o proneveri miliona za JUŽNI VETAR

Kultura -

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv glumca i producenta Gorana Šušljika zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica i pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 5.840.021 dinara producentskoj kući "Eye to Eye", čiji je on direktor i odgovorno lice.

Kako navode iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, postoje osnovi sumnje da je Goran Šušljik, kao odgovorno lice "Eye to Eye", koja je bila producent filma "Južni vetar", iskorišćavanjem i prekoračenjem granica svog ovlašćenja upotrebio falsifikovane račune i dokumentaciju za pravdanje dela sredstava kojima je Filmski centar Srbije (FCS) finansirao deo proizvodnje pomenutog filma.

Goran Šušljik
foto: Aleksandar Jovanović Cile

- Nemam komentar, to je u sudskoj fazi još od 2018. godine. Prvostepena presuda je donešena, čeka se drugi stepen. Ja sam dao izjave nadležnim organima, to je sve što mogu da kažem - rekao je Goran Šušljik za Blic, pa dodao:

- Do drugog stepena ne znamo kad će doći, to zavisi od suda.

Reditelj Miloš Avramović je dao kratku izjavu:

- Ne želimo da ništa komentarišemo dok traje istraga.

film Južni vetar 2, Miloš Avramović
foto: Nemanja Nikolić, Nemanja Miščević

Kurir.rs

Bonus video:

13:00

CECIN DEČKO ULOGU U FILMU DOBIO PREKO VEZE! Rediteljka ispričala kako je došlo do saradnje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track