OTAC DUA LIPE TRAŽIO OD PRIŠTINE 17 HEKTARA ZEMLJE: Pretio vlastima da će uraditi OVO ako mu ne odobre zahtev!
Foto: Profimedia

SKANDAL

OTAC DUA LIPE TRAŽIO OD PRIŠTINE 17 HEKTARA ZEMLJE: Pretio vlastima da će uraditi OVO ako mu ne odobre zahtev!

Pop kultura -

Svetska pop zvezda Dua Lipa izazvala je opštu pometnju kada je pre nekoliko dana objavila da se festival "Sunny Hill", koji se održava u Prištini, seli u Albaniju. Razlog je što organizator, njen otac Dukađin Lipa, nije dobio zemlju na Kosovo koju je tražio za ovaj festival.

Ispred fetivala Sunny Hill su saopštili da otkazuju sve planove za organizaciju u Prištini nakon zato što Vlada samoprozvane države Kosovo još nije odobrila odluku prištinske opštine od 10. maja da kompaniji da u zakup 17 hektara zemlje za festival u selu Donja Brnica.

Dua Lipa
foto: Profimedia

- Festival Sunny Hill stavlja Kosovo na posebnu mapu i predstavlja izuzetnu priliku za promociju naše zemlje. Naša kancelarija se borila da to ostane u Prištini, a naša omladina očekuje i zaslužuje to. Mora da se pronađe rešenje da se festival vrati tamo gde mu je mesto - rekao je Dionjeta Miftari, savetnik predsednice Osmani.

Na kraju se ipak odlučilo da će festival biti održan u Prištinu od 4. do 7. avgusta.

Ono što je danas saopšteno iz Ministarstva jeste da će se i dalje pregovarati o pitanju korišćenja zemljišta na duži period. Dukađin Lipa zahtevao je da dobije zemlju od 17 hektara u kosovskoj prestonici i to na 99 godina.

Podsećanja radi, ovaj najveći muzički festival na Kosovu osnovali su 2018. godine Dua Lipa i njen otac Dukađin.

Priština je tako ugostila neka od najvećih svetskih muzičkih imena, uključujući Majli Sajrus (Miley Cyrus), Dua Ljipu (Dua Lipa), Kalvina Harisa (Calvin Harris), Martina Gariksa (Martin Garrix), Ekšn Bronsona (Action Bronson) i desetine drugih umetnika.

(Kurir.rs/Blic)

Bonus video:

03:16

POSLE INCIDENTA U NIŠU PEVAČICA OSTALA BEZ KOSE! Sandra UŽIVO u emisiji pokazala OPALE pramenove A ONDA OTKRILA IDENTITET NAPADAČA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track