MUŠKARCI SU JE OBOŽAVALI, A DANAS SLAVI 80. ROĐENDAN: "Dinastija" je proslavila, život je nije mazio, a nije imala sreće u LJUBAVI
Foto: Proffimedia

neverovatno

MUŠKARCI SU JE OBOŽAVALI, A DANAS SLAVI 80. ROĐENDAN: "Dinastija" je proslavila, život je nije mazio, a nije imala sreće u LJUBAVI

Pop kultura -

Američka glumica Linda Evans je napunila 80 godina. Ona je osamdesetih igrala Kristl Karington u sapunici "Dinastija" i iza sebe ima karijeru koja traje više od 60 godina.

Evansova je rođena 1942. godine u Konektikatu, SAD.

Linda Evans
foto: Profimedia

Mnoge generacije nekada su pratile popularnu i čekali su svaku novu epozidu sa nestrpljenjem. Jednoj od najlepših žena i glumica tog vremena serija “Dinastija” donela neverovatnu popularnost i mnogobrojne nagrade.

Dinastija je odmah na početku emitovanja 1981. godine postala mamac za preko 150 miliona gldaoca koji su je pratili širom sjeta. Otvorila je vrata današnjim sapunicama i mnogi smatraju da je malo koja do sada uspela da bude tako dobra kao ta ABC-jeva .

Reč je o seriji koja je prva na male ekrane uvela pojam luksuza, gde se progovorilo o homoseksualnosti i plastičnim operacijama, a pažnju je privlačila zbog intrigantne priče, raskošnog enterijera i atraktivnih uloga. Među glavnim ulogama bila i Linda Evans.

Linda Evans
foto: Profimedia

Linda je postala pop ikona osamdesetih godina zajedno sa glumicom Džoan Kolin, a i dan danas mnogi pamte njenu sofisticiranu lepotu i dobrotu verne Kristl.

Glumica je osvojila svet svojim neverovatnim plavim očima, a svi su bili oduševljeni kako je glumica lepo starila, ipak sve se to promenilo 2017. godine kada je isplivao snimak njenog hapšenja.

Linda, koja je godinama imala probleme sa zavisnošću od lekova protiv bolova, uhapšena je 2014. godine zbog prebrze vožnje pod dejstvom opijata, kada je na zadnjem sedištu njenog džipa pronađena gomila pilula. Dobila je uslovnu kaznu.Tada je priznala da je godinama patila od depresije i da je razmišljala i o samoubistvu. O svemu je detaljno i otvoreno progovorila u knjizi 'Recipes for Life'.

Tada je nastao i sporan snimak na kome ona nema ni gram šminke i pod vidnim je uticajem nekih supstanci , ali je vešto skrivan naredne tri godine.

Glumica je godinama patila od neopisivih bolova u leđima, koji su bili toliki da je na momente pomišljala da oduzme sebi život. To ju je nateralo na neumerenu upotrebu medicinskih sredstava.

Pored tih fizičkih bolova, ona je godinama patila i od depresije, a kasnije se zbog terapija i agresivnog lečenja problema sa leđima suočila sa gubitkom kose, zbog čega je morala da nosi periku.

Linda Evans
foto: Profimedia

Inače, Linda je pretrpela udarce i na emotivnom planu – iza nje su dva razvoda. Prvi muž Džon Derek ju je ostavio zbog 30 godina mlađe ljubavnice.

1 / 11 Foto: Profimedia

Danas kaže da je jedina lekcija koju je naučila u životu da prihvatiš sebe kakav jesi.

- Bila sam ljuta i tužna, ali danas mi je drago zbog svega jer me upravo Džon nagovarao da se odreknem karijere. Da sam ostala s njim ne bih prihvatila ulogu u Dinastiji - priznala je. Od 1989. do 1998. bila je u vezi s muzičarem Janijem. Tada su počeli njeni odlasci kod estetskih hirurga. Kada joj ni novi izgled nije usrećio, posegnula je za drogom.

Linda Evans
foto: Profimedia

Razvela se i od drugog supruga Stena Hermana. Imala je i burnu jednogodišnju vezu sa muzičarem Janijem, koji ju je podsticao da se podvrgne estetskim operacijama.

- Mislila sam da je briga o sebi ići u banju ili kupiti nešto kako biste se osećali bolje. Trebalo mi je mnogo vremena da shvatim da to dolazi iznutra. Život me je naučio da moram da volim sebe i mladu i staru, i mršavu i debelu - rekla je Evansova.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:32

POD LUPOM DEJANA MILIĆEVIĆA: Kakva je to dinastija haljina i mokra kosa SARE JO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track