PREMINUO POSLEDNJI OD LEGENDARNIH OSAM TAMBURAŠA! Najmlađi član orkestra svirao i u BELOJ KUĆI: Govorio o našoj muzici u Americi!
Foto: Printscreen

NEVEROVATNO

PREMINUO POSLEDNJI OD LEGENDARNIH OSAM TAMBURAŠA! Najmlađi član orkestra svirao i u BELOJ KUĆI: Govorio o našoj muzici u Americi!

Pop kultura -

Momčilo Moma Nikolić, član legendarnog tamburaškog orkestra Janike Balaža, preminuo je u 70. godini.

Momčilo Moma Nikolić
foto: Printscreen

Nikolić je bio poslednji i najmladji član ovog orkestra. Kako navodi prenosi Beta, Nikolić je postao član Velikog tamburaškog orkestra Radio-televizije Novi Sad davne 1970. godine, a potom se pridružio tamburaškom orkestru "Osam tamburaša s Petrovaradina".

Sa njima je svirao do 1988. godine, kada je napustio Srbiju i nastavio da gradi profesionalnu karijeru u Kanadi.

Nastupao je širom Amerike, Kanade i Australije, posvećujući svoj život opstanku zvuka tamburice i negujući muziku i svoj ogroman muzički talenat. Svojom svirkom i tamburom preneo je jedan deo Vojvodine s one strane bare, do Holivuda i Bele Kuće.

Momčilo Moma Nikolić
foto: Printscreen

- I u dijaspori se čuva i svira naša vojvođanska muzika, možda čak i brižljivije nego ovde kod nas. Odmetnula se tambura i u neke druge žanrove, a čista Vojvodina se čuje u još ponekom bircuzu, onako spontano i divlje. Mi smo sa čika Janikom (kršteno ime Jovan) svirali programsku muziku: uvertire, ciganske potpurije, romanse, starogradske, operete, klasiku, svetsku muziku...

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:27

BOBAN RAJOVIĆ UDARIO AUTO LJUPKE STEVIĆ: Oglasio se nakon što je pevačica sve snimila, pa OTKRIO NEPOZNATE DETALJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track