SUMNJALO SE, SAD ZVANIČNO POTVRĐENO: Zbog s*ksualnog napada na 16- godišnju devojku BIL KOZBI moraće da isplati 500.000 $
Foto: Profimedia

konačno dolijao

SUMNJALO SE, SAD ZVANIČNO POTVRĐENO: Zbog s*ksualnog napada na 16- godišnju devojku BIL KOZBI moraće da isplati 500.000 $

Pop kultura -

Iako je negirao sve optužbe za seksualno zlostavljanje, Bil Kozbi je kriv, zaključila je porota u Los Anđelesu. Osam žena i četiri muškarca jednoglasno su presudili da je slavni komičar odgovoran zbog užasavajućeg napada na nekadašnju tinejdžerku, koja je imala samo 16 godina kada ju je Kozbi silovao.

Bil Kozbi
foto: Profimedia

S obzirom da je izgubio građansku parnicu, za početak će Kozbi morati danas šezdesetčetvorogodišnjoj Džudi Hat, koja je predugo čekala na pravdu, da isplati 500.000 dolara. Biće, određene i druge nadoknade koje joj slede.

Kozbi nije bio prisutan tokom suđenja i izricanja presude, a njegov tim je najavio da će podneti žalbu. Nije morao da se lično pojavi, ali je sud video iskaz advokata gospođe Hat iz 2015. u kome je komičar rekao da je se ne seća i da ne bi imao seks sa maloletnicom.

Nesrećna žena je prvi put pokrenula slučaj 2014. zbog „seksualnog zlostavljanja i namernog i nemarnog nanošenja emocionalnog stresa“. Prvobitno je navedeno da se nezapamćeni skandal dogodio 1974. kada je Džudi imala 15 godina, ali je kasnije revidirano na 1975. godinu.

Stanija Dobrojević, Hju Hefner, Plejbojeva Vila

Hut je svedočila da je srela Kozbija u parku gde je snimao film i da je on nju i njenu prijateljicu zvao da mu se pridruže u njegovom teniskom klubu. Odatle ih je pozvao u kuću, poslužio im više alkoholnih pića, a zatim ih odveo u Plejboj vilu. Iako je znao njihove godine, savetovao da, ako ih neka od Plejboj zečica pita, kažu da imaju 19.

Džudi je Kozbi odveo u spavaću sobu u vili gde ju je, ne obazirući se na njeno opiranje, seksualno zlostavljao. Gospođa Hat, koja je sedela u suzama na klupi sve vreme trajanja suđenja, rekla je da se osećala „ludo, prevareno i budalasto“ nakon seksualnog napada.

"Ushićena sam. Prošlo je toliko godina, toliko suza", rekla je ona u kratkom obraćanju novinarima nakon presude.

Bil Kozbi
foto: Profimedia

Inače, pre manje od godinu dana, Kozbi je pušten iz zatvora nakon što je povučena osuda za još jedan seksualni napad. Nakon što je osuđen za napad na Andreu Konstand u Filadelfiji, u zatvoru u Pensilvaniji je proveo nešto manje od tri godine pre nego što je njegova presuda poništena u žalbenom postupku. Iz zatvora je pušten u septembru 2021. Ali kako je više od 50 žena iznelo optužbe za zlostavljanje protiv čoveka koji je nekada bio jedna od najomiljenijih ličnosti Amerike i koji danas ima 84 godine, verovatno će uslediti nova suđenja.

S druge strane, Kozbijev portparol Endrju Vajat ocenio je da ono što se dogodilo nije pobeda jer nisu dobili "kaznenu odštetu", navodeći da je Kozbi zadovoljan presudom.

(Kurir.rs/Metro.co.uk)

Bonus video:

08:24

BRETELE JEDVA DRŽE GRUDI! Srpska glumica u nikad izazovnijem izdanju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track