00:15

Milan Vasić i Nemanja Matić igraju kolo u Velikoj Hoči na Kosovu i Metohiji

ovako se poštuje svoja zemlja

MILAN VASIĆ SA SVETSKOM ZVEZDOM OTIŠAO NA KiM Na slici zagrljena braća sa POSEBNOM PORUKOM na majici ONDA SU ZAIGRALI KOLO (VIDEO)

Pop kultura -

Glumac Milan Vasić je svoju ljubav prema rodnom kraju Kosovu i Metohiji umetnički uobličio kroz pesmu i spot "Poleteo soko sivi".

Time je oduševio celu Srbiju, ali i sve naše ljude u dijaspori.

Međutim, tu lepim iznenađenjima od strane našeg poznatog glumca i pevača nije kraj. Naime, Milan je objavio stori iz Velike Hoče na kojoj se nalazi sa svetski poznatim fudbalerom Nemanjom Matićem.

Milan Vasić, Nemanja Matić
foto: Printscreen/Instagram

Oni su sa majicama na kojima se nalazi natpis "Velika Hoča" i "Tu sam rođen, tu ostajem" zagrljeni slikali, tagujući na storiju Veliku Hoču uz reči, koje je Milan napisao na storiju: "Kad se sa bratom sretnem u Metohiji (Velika Hoča) srce je puno.

00:15

Milan Vasić i Nemanja Matić igraju kolo u Velikoj Hoči na Kosovu i Metohiji

Da stvar bude još bolja, tu nije bio kraj, već su igrali i kolo, pokazujući koliko i jedan i drugi poštuju tradiciju i kulturu našeg naroda.

SRPSKO KOLO KAO DEO SVETSKE NEMATERIJALNE BAŠTINE

Godine 2017. Uneskov Međuvladin komitet za očuvanje nematerijalnog kulturnog nasleđa doneo je odluku o upisu elementa Kolo, tradicionalna narodna igra na Uneskovu Reprezentativnu listu nematerijalnog kulturnog nasleđa čovečanstva.

Podsetimo, Milan Vasić rođen je u mestu Ropotovo, kod Kosovske Kamenice, dok je Nemanja Matić rođen u mestu Vrelo, kod Uba i naš je svetski poznat fudbaler i sportista.

Kurir.rs/ J. Ćirković

Bonus video:

06:40

NEĆETE MOĆI DA ZAUSTAVITE SUZE! Milan Vasić i Dejan Petrović obradili staru pesmu “Ja sam momče sa Kosova” (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track