DRŽAO JE KAO S*KSUALNU ROBINJU I SILOVAO 3 DANA: Poznati režiser se pojavio na sudu u Italiji, evo šta njegov advokat tvrdi! FOTO
Foto: Profimedia

prvo saslušanje

DRŽAO JE KAO S*KSUALNU ROBINJU I SILOVAO 3 DANA: Poznati režiser se pojavio na sudu u Italiji, evo šta njegov advokat tvrdi! FOTO

Pop kultura -

Kanadski režiser Pol Hagis (69) se pojavio na italijanskom sudu na prvom saslušanju u Brindiziju gde je odgovarao na pitanja vezana za seksualni napad i silovanje neimenovane žene iz Velike Britanije.

On je bio u kućnom pritvoru u hotelu u blizini Brindizija od nedelje, kada ga je neimenovana Britanka optužila da je prisilio na seks više puta tokom 3 dana i da je bila njgov seksualni rob.

- Pol Hagis je objasnio kako su se stvari odvijale. On je rekao da je nedužan, kao što je tvrdio i tokom hapšenja - rekao je Mišel Lafordžija, advokat Oskarovca posle saslušanja.

Pol Hagis, režiser, optužba za silovanje, Italija
foto: Profimedia

Italijanski mediji su preneli fotografije režisera i scenariste tokom njegovog dolaska na sud. Hagis nije komunicirao sa okupljenim novinarima.

Režiser je bio u južnoj Italiji na novoosnovanom filmskom festivalu "Allora" u selu Ostuni u blizi Brindizija, kojji je finasiran iz Kovid fondova za oporavak.

Kako navode lokalni mediji, Pol je žrtvu upoznao aprila na filmskom festivalu u Monte Karlu i bio u kontaktu sa njom od tada, a sve je rezultiralo pozivom na ovaj festival.

Kako mediji navode, devojka je nađena u "vidljivo konfuznom stanju" na lokalnom aerodromu u nedelju, gde joj je pružena pomoć, a zatim je odvedena u policijsku stanicu u Brindiziju da bi je zatim odveli u lokalnu bolnicu na dalja ispitivanja.

Sudija Antonio Negro i Livia Orlando su objavili da je Higis pod istragom zbog optužbi da je naneo povrede i napravio seksualno nasilje, međutim Lafordžija je izneo drugu verziju događaja:

Pol Hagis, režiser, optužba za silovanje, Italija
foto: Profimedia

- Odnos koji su imali je bio potpuno sporazuman tokom ta tri dana koje su zajedno proveli u Ostuni. Pojašnjeno nam je da, čak i naprotiv od onoga u optužbama, da nije bilo povrede i znakova nasilja - rekao je medijima on.

- Verujem da su pogrešno protumačili izveštaj hitne službe. Sada čekamo odluku sudije koji će se oglasiti povodom hapšenja i zadržavanje kućnog pritvora dok se zahteva da se istraga ubrza po hitnom postupku - i naglasio je da je režiser sarađivao sa organima reda i izrazio želju da ostane u Italiji sve dok se ne dokaže njegova nevinost.

1 / 5 Foto: Profimedia

- Prirodno, njegov život zavisi od ovog, što u Italiji, što u SAD-u gde živi - završio je advokat.

Sve ove optužbe iz Italije su se pojavile u nezgodno vreme za Pola jer ga očekuje sudski proces u Njujorku zbog građanske parnice iz 2017. godine koji je podnela Hejli Brist, publicistiknja jija ga je optužila za silovanje, nakon susreta na žurki 2013. godine, a kada je ona javno istupila, javila se još jedna žena sa sličnim tvrdnjama.

U javnosti se takođe provlače i teorije da je sve to nameštaljka jer je Higis bio sajentolog koji je napustio crkvu i od tada nema blagonaklon stav prema njima već naprotiv, priča protiv i iznosi sav prljav veš ove verske organizacije.

Hagis je dobio Oskara za film "Sudar", a osim režije, poznat je i kao scenarista i to po filmovima "Devojka od milion dolara", "Kazino Rojal" i "Pisma sa Ivo Džime".

Pol Hagis, režiser, optužba za silovanje, Italija
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

02:55

Francuski glumac progovorio na srpskom jeziku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track