BRITANSKA KRALJICA IGNORISALA PISMA MAJKLA DŽEKSONA: Bio je očajan, želeo je ovo VAŽNO PRIZNANJE od nje! Nikada ga nije dobio!
Foto: Profimedia

zanimljivo

BRITANSKA KRALJICA IGNORISALA PISMA MAJKLA DŽEKSONA: Bio je očajan, želeo je ovo VAŽNO PRIZNANJE od nje! Nikada ga nije dobio!

Pop kultura -

Kralj popa Majkl Džekson popularan je i danas, nakon 13 godina od smrti. Smrt je nastupila 25. juna 2009. godine u 14h po lokalnom pacifičkom vremenu i potresla je čitav svet. Vest su saopštile L.A. Times i CBS, a Volf Blicer sa CNN nazvao je smrt velikana "tragičnim i vrlo tužnim trenutkom".

Preminuo je od srčanog udara, a za smrt Džeksona, kako je pokazala istraga, odgovoran je njegov lični doktor Konrad Marej, koji je osuđen na četiri godine zatvora za ubistvo iz nehata.

Kralj popa dobitnik je brojnih Gremi i Brit nagrada, postao je i umetnik koji je prodao najviše ploča na svetu, ipak ono što ga je najviše mučilo i što za života nije uspeo da dobije je viteški orden, koji dodeljuje britanska kraljica.

Majkl Džekson
foto: Profimedia

Majkl Džekson bio je očajan što mu britanska kraljica ne dodeljuje titulu sera, čak je i pisao britanskoj kraljici, otkrio je jednom prilikom njegov telohranitelj Met Fides.

Met Fides, koji je štitio Džeksona deceniju do njegove smrti 2009. godine, rekao je:

- Majkl je bio veoma ambiciozan, nikada nije gubio. Ono što nije imao i što mu je bilo veoma važno, bilo je priznanje od kraljice. Bio je dobar prijatelj sa princezom Dajanom i nije mogao to da razume. Rekao bi „Ja sam najveća zvezda na svetu, zašto ja nisam Sir Majkl Džekson, šta se dešava - rekao je telohranitelj za "Dejli Mejli" 2015. godine i dodao - Hteo je da to ostvari, pa smo pisali pisma i pokušavali razne stvari, ali su jednostavno ignorisane.

Princeza Dajana
foto: Profimedia

- On je verovao da je njegova veza sa kraljevskom prodicom, kroz prijateljstvo sa princezom Dajanom, dovoljna da privuče kraljičinu pažnju. Jednom je otkrio da bi je često zvao iz svog doma i da bi 'plakali jedno drugom na ramenima' zbog svog privatnog života. Pevač je pričao o svom odnosu sa pokojnom princezom tokom kompilacije svojih domaćih filmova prikazanih na američkoj televiziji. Tvrdio je da ga je princeza odvela na stranu pre dobrotvornog koncerta 1988. i zamolila ga da uključi njegovu pesmu "Prljava Dajana". Ubrzo nakon toga, rekao je, došao je princ Čarls. Kada je pitao suprugu šta je rekla, Dajana mu je rekla: 'Ništa' - objašnjava izvor.

Bio je ljubomoran na druge američke velikane, kao što su Stiven Spilberg i glumac Bob Houp, koji su dobili viteški orden.

Majkl Džekson
foto: Profimedia

Njegov očaj je bio toliki da je čak pristao da se sretne sa jednim političarom iz Laburističke stranke koji mu je obećao pomoć do željene titule. Susret se i dogodio, ali je političar izigrao Majklove poverenje i ponašao se samo kao poludeli obožavalac. On je čak kasnije mesecima maltretirao pevača, moleći ga da ga pusti na ranč „Nedođija“. Majkl je na kraju blokirao njegov pozive.

- Kada je Majkl došao na sastanak u London sa političarem, dogovor je bio da sve prođe u tajnosti. Međutim, čim je stigao, ispostavilo se da ništa neće biti "tajno“, naprotiv. Morao je da održi konferenciju za štampu, a čak je trebalo da poseti i parlament i pruži podršku britanskoj Vladi, što je Majklu zvučalo besmisleno. Političar mu je rekao da će ga prinčevi primiti "danas, sutra jer su zauzeto“ ali je svakog dana nešto kretalo u pogrešnom pravcu, sve dok Majkl nije shvatio da je iskorišćen - rekao je telohranitelj.

kraljica Elizabeta
foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Majkl se osećao iskorišćenim za publicitet, nije razumeo o čemu se radi. Zašto ići u dom parlamenta da pričaju o ordenu časti koji dodeljuje kraljica? Nakon toga se vatio u Ameriku, i bio još dugo razočaran zbog svega što se desilo u Velikoj Britaniji.

Kurir.rs

Bonus video:

00:28

TUŽNE VESTI IZ HOLIVUDA: Legendarni glumac Brus Vilis zbog bolesti napušta svet glume

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track