PONOVO SKRNAVLJEN MURAL ĐORĐA BALAŠEVIĆA! Muzičareva ćerka odreagovala ODMAH: Poslala jaku poruku svima!
Foto: ATA images

TUGA

PONOVO SKRNAVLJEN MURAL ĐORĐA BALAŠEVIĆA! Muzičareva ćerka odreagovala ODMAH: Poslala jaku poruku svima!

Pop kultura -

Đorđe Balašević bio je jedan od omiljenih pesnika, umetnika i muzičara savremenog doba, a njegova smrt ostavila je mnoge u žalosti. Tuga se, tada, nadvila nad Srbijom, a posebno ju je dobro osetio Novi Sad, u kome je kantautor proveo život.

U martu prošle godine, kao svojevrstan vid počasti legendarnom muzičaru, pojavio se veliki mural u popularnom naselju Liman u Novom Sadu. Ovaj mural uradio je umetnik iz Doboja, Deni Božić.

Mural Balasevic
foto: Kurir

Već se prošle godine pokazalo da sudbina ovog murala neće biti mirna, te je u maju preko Balaševićevog čela bilo naslikano ustaško U, a sada nešto više od godinu dana kasnije opet se desilo isto. Tim povodom oglasila se njegova ćerka Beba koja je na fejsbuku napisala:

- Na muralu, u Fruškogorskoj ulici u naselju Liman je crvenom bojom napisana uvredljiva poruka, a na grafitu, na glavi Balaševića, išarane su oči i na čelu je ispisano ušato slovo „U“, koje su koristile ustaše u Drugom svetskom ratu.

Mural Balašević
foto: Kurir

Građani mesne zajednice Liman održali su danas zbor na otvorenom na kom su poručili da nikakvu mržnju neće tolerisati u svom kraju, a posebno ne prema autoru koji je ponos ovog grada. Velik broj građana Limana poručio je da crtanje đavoljih rogova, crvenih očiju i simbola mržnje na licu Balaševića nije primereno nijednoj zajednici koja poštuje prava svih građana Novog Sada.

Šalim se naravno, nisu se zbog toga okupljali nego zato što su protiv muzeja ovom išaranom liku sa murala.

Brojne su reakcije na ovu njenu objavu, a najviše ljudi objavilo je da je tužno zbog uništavanja murala koji je posvećen njenom ocu.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:47

ACO PEJOVIĆ JE NAJVEĆI ŠMEKER NA ESTRADI! Pevač Magla benda otkrio: Dopada mi se njegova ličnost KONCERT SAM JAKO EMOTIVNO DOŽIVEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja