BABA NIKOLE ĐURIČKA JE OVA POPULARNA GLUMICA! Od rata pobegla u Pančevo: Obuzimao me je SRTAH, dešavalo se i da ZAPLAČEM!
Foto: Zorana Jevtić

NEVEROVATNO

BABA NIKOLE ĐURIČKA JE OVA POPULARNA GLUMICA! Od rata pobegla u Pančevo: Obuzimao me je SRTAH, dešavalo se i da ZAPLAČEM!

Pop kultura -

Glumac Nikola Đuričko jedan je od najpopularnijih glumaca sa ovih prostora, a njegov put je u poslednje vreme usmeren ka Holivudu, gde trenutno radi na ulozi u popularnoj seriji "Stranger Things". On je veoma talentovan i uspešan o svom poslu, a malo ko zna da je to nasledio od svoje bake, koja je, tekođe, bila velika glumica.

Naime, Tomanija Đuričko je igrala u više televizijskih filmova i serija poput ostvarenja "Povratak otpisanih", "Kamiondžije", "Vruć vetar" i mnogim drugim. Udala se za Đorđa Đurička, sa kojim je dobila sina, oca našeg popučarnog glumca, i ćerku.

Nikola Đuričko
foto: Zorana Jevtić

Đuričko nikada nije krio da je za njegovu ljubav prema glumi zadužena njegova baka, a ona je tvrdila da joj je pozorište i scena bilo sve što joj je potrebno za život:

- Teško smo živeli, nije bilo novca, a lišavali smo se gotovo svega. Ali, beskrajno smo voleli pozorište, ispunjavalo nas je najzdravije drugarstvo i osećali smo da smo srećni.

Kada je počeo rat, ona je prešla u Pančevo, a četiri godine je igrala u ondašnjem Beogradskom dramskom. Doživela je opšta priznanja, ali sačekao ju je otkaz koji je ona, bez pitanja, potpisala. Umesto da zatraži penziju, put ju je odveo u Narodno pozorište gde je često bila zapostavljena uprkos velikim dostignućima. Žiri filmskog festivala u Rimu dodelio joj je 1966. prvu nagradu za žensku ulogu u filmu "Čovek sa fotografije" Vladimira Pogačića.

Tomanija Đuričko
foto: Printscreen/Youtube

- Uvek kad bih dobila ulogu, obuzimao me je strah. Događalo mi se i da zaplačem čitajući prvi put tekst uloge. Duboko sam preživela sudbinu svake žene koju sam tumačila na sceni - ispričala je Tomanija.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:55

Francuski glumac progovorio na srpskom jeziku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track