SIN ČUVENOG BOEMA ČESTITAO ROĐENDAN OCU, UBIJENOM SA ARKANOM! Pogledajte nikad viđenu fotku Milenka Mandića sa sinom!
Foto: Privatna Arhiva

TUGA

SIN ČUVENOG BOEMA ČESTITAO ROĐENDAN OCU, UBIJENOM SA ARKANOM! Pogledajte nikad viđenu fotku Milenka Mandića sa sinom!

Pop kultura -

Milenko Mandić Manda bio je veliki boem beogradskog asfalta, a za života voleo je da se druži sa opasnim momcima poput Željka Ražnatovića Arkana, Zorana Šijana, Radeta Ćaldovića Ćenta, Slavka Mijovića, Milana Đorđevića Bombona.

Aleksandar Mandić, Željko Ražnatović Arkan, Milenko Mandić Manda
foto: Privatna Arhiva

Voleo je kafanu i dobar provod, a znalo se da kada je Mandić u restoranu niko ne plaća račun, ceo dan i celu noć se pilo i jelo, cehovi su iznosili na desetine hiljada maraka, a on ih je na kraju sve plaćao.

Mandić je život izgubio 2000. godine, kada je 15. januara u hotelu Interkontinental u Beogradu sedeo u društvu Arkana i Dragana Garića. Sva trojica bili su likvidirani, a strašno9 ubistvo počinili su Dobrosav Gavrić, bivši policajac, i njegovi saučesnici Milan Đuričić i Dragan Nikolić. Ubice su prišle separeu u kojem su ubijeni sedeli, pozdravili se sa njima, a onda su otvorili vatru.

Mandin sin, Aleksandar, važio j za najbogatijeg klinca beogradskog asfalta. Često se družio sa ocem i nejgovim prijateljima, a kada je ostao bez Mande, kako kaže, ostao je bez najboljeg prijatelja i najtoplijeg zagrljaja.

Aleksandar još uvek tuguje za Milenkom, koji bi da je živ danas napunio 66 godina. Tom prilikom Aleksandar je Kuriru ekskluzivnu fotografiju sa svojim ocem, čitulju i dosad neviđenu sliku svog oca. Koliko ga ubistvo boli govore i reči koje je napisao uz objavu na društvenoj mreži instagram:

- Živeo si punim plićima. Znao si da prepoznaš svačiju muku i problem. To je tebe krasilo. Volim te. Srećan ti 66. rođendan.

Aleksandar Mandić, Željko Ražnatović Arkan, Milenko Mandić Manda
foto: Privatna Arhiva

Zanimljivo je da i danas 22 godine nakon Milenkove smrti kruže priče o njegovom uzbudljivom životu.

U Njujorku je, kako Aleksandar tvrdi, upoznao i "tadašnjeg velikog bosa", kada je mogao i da strada.

- Bila je to 1992. godina. Manda i Slavko Mijović boravili su u Njujorku tri meseca u gostima kod tadašnjeg velikog bosa! Za to vreme upoznali su mnoge svetske face, između ostalih Majka Tajsona i Silvestera Stalonea - pričao je Mandić:

Aleksandar Mandić, Željko Ražnatović Arkan, Milenko Mandić Manda
foto: Privatna Arhiva

- Postoji jedna anegdota koja je zadesila oca i Slavka. Naime, po dolasku u Njujork, trebalo je da kažu lozinku, koju su zaboravili. Olako je mogao da ispadne problem, jer je u to vreme taj bos kod kojeg si išli bio strah i trepet u celoj Americi. Posle im je rečeno da, ko zaboravi lozinku završi obešen na drvetu, ali srećom naišla je njihova veza i problem je bio rešen, pa su sačuvali glave na ramenima.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:05

MILOŠ TIMOTIJEVIĆ PROGOVORIO O SERIJI PEVAČICA Postoji jedna stvar koju svaki glumac želi PRED NJIM JE JEDAN VELIKI IZAZOV!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track