ROLO ZAVESE - PRAKTIČNO REŠENJE ZA LEP DOM: Savršen način da spojite lepo i korisno

ROLO ZAVESE - PRAKTIČNO REŠENJE ZA LEP DOM: Savršen način da spojite lepo i korisno

Zabava -

Rolo zavese su brzo postale popularne.

Veoma su praktične i savršen su način da spojite lepo i korisno i unapredite izgled svog doma.

Rolo zavese prepoznate su kao jedan od najboljih izbora za svaki prozor.

Obožavaoci ovog vida zaštite od sunca, vole rolo zavese zbog njihovih prednosti i cene.

Navikli smo na roletne kao do skoro jedinu opciju zaštite od sunca za naše prozore, a onda su se pojavile rolo zavese i oduševile mnoge ljude širom sveta. Svi koji su imali roletne, bilo pvc bilo one starinske platnene, znaju koliko se često javlja problem kod ovakvih vidova zaštite od sunca.

Pvc roletne često ne možete održavati čistim baš lako i onda nakon samo nekoliko meseci od postavljanja one itzgledaju ružno i kvare izgled čitavog doma. Takođe, one mogu vremenom da požute i čine noćnu moru svake domaćice koja vodi računa o čistoći svog doma.

Dom je mesto gde bismo trebali da se osećamo sigurno, voljeno i ušuškano, a za mnoge upravo zavese doprinose ovim osećajima.

Volimo da ga pokažemo drugima sa ponosnom, a obične roletne vam nekada kvare čitav ugođaj. O majstorima da i ne govorimo. U nedostatku radne snage, može se desiti da ih čekate mesecima, a i cena popravki nije nimalo mala. Rolo zavese za razliku od običnih roletni imaju mnogo više prednosti i manje mana.

Postoje ljudi koji ne mogu da spavaju ukoliko prostorija u kojoj spavaju nije potpuno zamračena. U tom slučaju oni se plaše da rolo zavese neće obezbediti toliku zamračenost kao dosadašnje rešenje. Međutim, istina je sasvim drugačija. Rolo zavese su sjajan način da zamračite svoj prostor, zaštitite se od sunca i ulepšate vizuelni izgled doma. U nastavku teksta predočićemo vam sve prednosti rolo zavesa, pisaćemo vam i o zebra zavesama koje su takođe jako popularne.

Prednosti rolo zavesa

Osim što oplemenjuju prostor, atraktivnog su dizajna i fleksibilne su, rolo zavese imaju i mnoge druge prednosti o kojima se slabo priča.

Došli smo na ideju da vam pišemo upravo o tim prednostima kako biste se što lakše odlučili na koji način želite da rešite prozorske obloge u svom domu.

Estetska prednost

Jedna od najvećih prednosti rolo zavesa jeste njihov minimalistički, jednostavan dizajn. Estetski su u prednosti nad drugim vidovima zasenjivanja prostora.

Možete ih lako uklopiti u bilo koji dizajn prostora, bilo da se radi o poslovnom ili stambenom prostoru. One nude jednostavne, čiste linije koje se ne ističu previše i savršeno se uklapaju sa linijom prozora. Možete birati boju i dizajn što vam omogućava da upotpunite svoj stil i istaknete svoju kreativnost u uređenju enterijera.

Proizvođači vam nude i mogućnost besplatnih konsultacija sa dizajnerima kako biste mogli da zajedno osmislite dizajn vaših zavesa.

Dugotrajnost i lakoća održavanja

Mnogima je dugotrajnost prozorskih obloga veoma važan faktor pri donošenju odluke.

Ovaj vid zaštite i dizajna prozorskih zaštita je veoma izdržljiv. Rolo zavese prave se od veoma kvalitetnog platna koje se lako održava i može da izdrži dosta iskušenja. Sistemi za ovaj tip roletni rade se od aluminijuma koji je mnogo kvalitetniji od standardne plastike koja se koristi kod drugih tipova.

Kada govorimo o održavanju ovih zavesa dovoljno je da ih povremeno prebrišete vlažnom krpom kako biste uklonili prašinu sa njih.

Ništa lakše, zar ne?

Obzirom na kvalitet platna koji se koristi u izradi rolo zavesa, smanjuje se mogućnost da one vremenom izblede ili se pocepaju. Takođe su antibakterijske jer su izrađena od materijala koji ne upijaju prašinu i mirise iz spoljne sredine. Radi se o visoko kvalitetnim materijalima.

Mogućnost regulacije zamračenosti prostorije

Sa rolo zavesama imate mogućnost da sami regulišete nivo svetlosti koju ćete pustiti unutar prostorije.

Možete potpuno zamračiti prostoriju ili ostaviti malo svetlosti pomoću laganog i veoma kvalitetnog mehanizma za podešavanje.

Postoje dva načina za spuštanje i podizanje rolo zavesa.

Možete odabrati standardni način sa lančićem ili moderan način sa daljinskim upravljačem. Koji god način da odaberete nećete pogrešiti i sasvim sigurno ćete se lako snaći.

Ekonomične su

Cena igra veoma važnu ulogu u donošenju odluka koje se tiču uređenja doma. Jasno nam je da kod nekih osoba upravo cena može biti najvažniji faktor pri donošenju odluke i zato smo odlučili da vam napišemo nešto i na tu temu.

Naime, rolo zavese se smatraju jednim od najekonomičnijih rešenja za prozorske obloge.

One su dugotrajne i trajaće vam godinama uz minimalno i lagano održavanje. Ove faktore trebalo bi ozbiljno uzeti u obzir, kao i to da je cena ovih zavesa znatno niža od drugih tipova roletni. Cena se uglavnom formira na licu mesta prilikom uzimanja dimenzija i odabira dizajna, sistema i boje vaših zavesa. Možemo zaključiti da su rolo zavese jedna niskobudžetna opcija, atraktivnog i funkcionalnog dizajna.

Zebra zavese

Ono što smo mi primetili jeste da dosta korisnika želi da sazna nešto i o zebra zavesama koje se mogu pronaći na tržištu. Mi ćemo ukratko spomenuti razlike i prednosti zebra zavesa u odnosu na druge opcije. Zebra zavese su zapravo platna prugastog dizajna koji vam omogućuje lakše podešavanje nivoa svetlosti koja dolazi spolja. Prednost rolo zavesa jeste što ih možete pronaći u najvećem dijapazonu boja i različitim vrstama materijala. Mehanizam je sličan kao kod rolo zavesa, ali se mnogima sviđaju ovakve zavese zbog pruga koje deluju dekorativno i interesantno. Izrada i mehanizam zebra zavesa isti je kao kod rolo zavesa, razlika je u materijalu i dizajnu. Možete ih nabaviti po meri, a održavanje je lagano. Dovoljno je da ih jednom u nekoliko nedelje prebrišete najpre mokrom, a odmah zatim i suvom krpom. Važno je da samostalno ne skidate zebra zavese, jer kasnije nećete moći da ih namestite. Ekonomičnost ovih zavesa je slična rolo zavesama.

Moderne klasične zavese

Mnogi ipak vole da svoje rolo zavese upotpune i modernim, klasičnim zavesama. Postoje oni koji prosto vole tu neku toplinu i osećaj doma koji nude klasične zavese.

Ako ste oduvek zamišljali svoju kuću iz snova sa lepim, modernim zavesama onda su one pravi izbor za vas.

Sjajna vest je što se lako mogu uklopiti i sa rolo zavesama.

Daće im poseban šmek i onaj završni detalj za isticanje vašeg ličnog stila. Moderne, kvalitetne zavese interesantnog dizajna i lepih boja potvrđuju činjenicu da su zavese u trendu uvek i oduvek!

Svaka domaćica zna koliko su one važne za onaj posebni šmek u vašem domu, a sada možete uživati u njima zajedno sa ekonomičnim i praktičnim rolo zavesama.

Da li ste već pronašli svoje zavese po meri i želji?

(Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track