ONE SU VEDRILE I OBLAČILE NA MALIM EKRANIMA! Ove latinoamerčke glumice su ostavile neizbrisiv trag kod gledalaca u Srbiji
Foto: Privatna Arhiva

telenovela

ONE SU VEDRILE I OBLAČILE NA MALIM EKRANIMA! Ove latinoamerčke glumice su ostavile neizbrisiv trag kod gledalaca u Srbiji

Pop kultura -

Kasandra, Ljovisna, Esmeralda, Zlobnica, Robinja Isaura, Marisol samo su neke od junakinja telenovela za kojima je Srbija ludovala u poslednje dve decenije.

Pomama koje su junakinje latino telenovela izazivale u Srbiji bila je toliko jaka, da se i dan danas reprize popularnih latino serija gledaju kao premijere. Neke od njih i dan danas snimaju nesmanjenim intenzitetom, dok su neke zauvek završile ili promenile tok svoje karijere.

Izdvajamo vam neke od najpopularnijih i najlepših glumica, koje su ostavile neizbrisiv trag i o čijoj se lepoti i ulogama u telenovelama priča i dan danas u Srbiji.

Luselija Santos

Ko se još seća serije "Robinja Isaura"? Bilo je to davne '76. i glavna glumica Luselija Santos je u to vreme bila pravo otkrovenje. Rođena je 1954. u Sao Paulu u Brazilu. Još od najranijeg detinjstva se bavila glumom.

Postaje popularna ulogom u pomenutoj seriji sa kojom postiže i svetski uspeh. Od tada postaje brazilsko čedo. Da bi razbila tu sliku o sebi 1980. se slikala za brazilsko izdanje Plejboja, što je učinila i godinu dana kasnije.

Sem u glumačkim, oprobala se i u rediteljskim i producentskim vodama, a produkcijom se i danas bavi. Bila je udata za kompozitora Džona Nešlinga, sa kojim ima sina Pedra Nešlinga.

Kasandra Kas
foto: Printskrin

Veronika Kastro

Veronika Kastro je meksička glumica, pevačica i voditeljka koja je postala svetski poznata ulogom u telenoveli "I bogati plaču" iz 1979. i "Divlja ruža". Rođena je 1952. u Meksiko sitiju.

Napravila je pravu pometnju u celom svetu ulogama u sapunicama i tako je stekla veliku slavu. Sem što glumi, Veronika je bila vrlo aktivna i kao muzička zvezda, tako da je do sada snimila 30 singlova i albuma, 20 filmova, 19 telenovela i imala je 19 učešća u različitim TV programima.

U meksičkom "Velikom bratu VIP" učestvovala je čak pet puta. Sa glumcem Manuelom Valdezom ima sina Kristijana Kastra i ćerku Mišel Saiz Kastro, koja je takođe u glumačkim vodama.

Veronika Kembel-Braun
foto: Printskrin/Instagram

Letisija Kalderon

Meksička glumica je glavna junakinja serije "Esmeralda". Ona je poznata po mnogim ulogama u telenovelama. Rođena je 1968. u Guajamasu u Meksiku. Počela je da glumi još sa 13 godina, ali je svetsku slavu dostigla ulogom u seriji "Esmeralda".

Srbi, a posebno Srpkinje su vezane za ovu junakinju, jer je serija emitovana za vreme NATO bombardovanja.

Glumila je u 20 telenovela. Prvi put se udala 1997, a razvela se dve godine kasnije. Drugi put se udala 2003. i iz tog braku ima dva sina, Lusijana i Karla.

Princeza Letisija
foto: Printscreen Instgram

Koraima Tores

Venecuelanka koja je napravila pravi haos u našoj zemlji! Da, ona je bila čuvena Kasandra!

Rođena je 1973. u Venecueli. Glumom je počela da se bavi tokom osamdesetih godina, a prvu glavnu ulogu je ostvarila upravo u TV seriji Kasandra 1992. koja je prikazivana u više od 100 zemalja.

Od tad počinje da niže uspehe, a radila je u Peruu i u Argentini. Zatim se seli u Kolumbiju, gde i danas živi i radi. Do sada je snimila 13 telenovela. Udata je za kolegu Nikolasa Monteru, sa kojim je igrala u seriji "Snovi i ogledala" i imaju sina.

Kasandra Kas
foto: Printscreen/Instagram

Skarlet Ortiz

A onda je "Ljovisna" nasledila "Kasandru"! Srpske domaćice su toliko uživale u Kasandri i toliko je osvojila naše podneblje, da je vrlo brzo morala da dobije i adekvatnu naslednicu.

Lik Ljovisne oživela je Skarlet Ortiz, nekadašnja mis Venecuele. Rođena je 1974. u Venecueli, a karijeru je započela u dečjim programima.

Proslavila ju je upravo Ljovisna, a do sada je snimila čak 17 telenovela. Godine 2010. rodila je devojčicu u Majamiju.

Skarlet Sabet
foto: Printscreen/Instagram

Talija

Meksička megazvezda Talija, koja je pored glume i odlična pevačica, zaigrala je i u brojnim serijama. Najuspešnija bila je "Rosalinda", gde je tumačila glavnu ulogu.

Talija je rođena 1971. u Mejsiko Sitiju. Snimila je 11 studijskih albuma četiri kompilacije i jedan uživo album. Bila u dve muzičke grupe, a imala je jednu veliku turneju 2004.

Snimila je sedam sapunica tri filma dva TT programa i imala je jednu radio emisiju. Udata je za producenta Tomija Motolu i ima dvoje dece.

Natalija Kuveljić
foto: Printscreen/Instagram

Gabrijela Spanić

Venecuelanska glumica i pevačica hrvatskog porekla Gabrijela Spanić, rođena je 1973. u Ortizu. Majka joj je poreklom Engleskinja, dok joj je otac Hrvat koji je emigrirao 1947.

Oduvek je volela glumu, ali se prvo bavila manekenstvom, koje je iskoristila da bi se približila glumi. Igrala je u 18 telenovela, a u Srbiji je najpoznatija kao "Zlobnica".

Razvedena je i ima sina. Oko nje se dizala medijska prašina kada su pre dve godine pokušali da je otruju.

Gabrijela Spanić
foto: Profimedija

Đovana Antoneli

Brazilska glumica se proslavila se ulogom Žade u brazilskoj seriji "Zabranjena ljubav", koja je za razliku od njenih predhodnica bila bar malo sofisticiranija i ne toliko banalna telenovela.

Svojevremeno je prikazivana i kod nas na "BK" televiziji 2002/03. godine i tada je važila za jednu od najboljih i najgledanijih brazilskih sapunica.

Lepa Đovana je danas glumica, producent i voditeljka. Rođena je 1976. u Rio de Ženeiru.

Potiče iz umetničke porodice. Otac joj je bio operski pevač a majka balerina. Glumila je u 29 filmova i serija i vrlo je uspešna u svom poslu i vrlo popularna u Brazilu. Tri puta se udavala. Ima sina i dve ćerke.

Tamara Đurić
foto: Printscreen/Instagram

Barbara Mori

Da li se sećate koliko su gledaoci bili opsednuti serijom "Rubi", u kojoj je Barbara ulogom sponzoruše i zločeste Rubi osvojila svet.

Istoimena serija prati lepu, siromašnu studentkinju koja više od bilo čega želi da se uda bogato kako bi živelu u luksuzu. A stvar dodatno počinje da se komplikuje kada Rubi upozna Hektora, bogatog dečka svoje najbolje prijateljice Maribel, pa zbog njegovog bankovnog računa ubrzo počne da flertuje s njim.

Priču je dodatno zakomplikovao i Alehandro, koji je u Rubi bio zaljubljen, doduše i ona u njega, ali je bio siromašan, pa je se u datom trenutku Hektor učinio kao bolji plen.

Barbara je nakon uloge u kultnoj sapunici ostvarila još niz filmskih i televizijskih uloga, ali joj se uspeh kakav ulog Rubi nije ponovio.

Barbara Mori
foto: Prinscreen Instagram

Kurir.rs

Bonus video:

06:57

ZLO I SMEĆE! Maca se iznervirao kao nikada pre, pa osuo paljbu: ZA OVO NEKO MORA KRIVIČNO DA ODGOVARA, napravili su otpad!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track