MESI, MESI NEĆE NIŠTA DA TI ŠKODI! Evo kako sada izgleda Jagodinka Simonović za čijim oblinama su uzdisali mnogi! (FOTO)
Foto: Printskrin

nekad i sad

MESI, MESI NEĆE NIŠTA DA TI ŠKODI! Evo kako sada izgleda Jagodinka Simonović za čijim oblinama su uzdisali mnogi! (FOTO)

Pop kultura -

Dragana Varagić je osamdesetih godina prošlog veka bila jedna od najpopularnijih mladih glumica u Jugoslaviji.

Slavu joj je donela epizodna uloga izazovne pekarke Jagodinke Simonović u filmu "Varljivo leto '68".

Onda je otišla za Kanadu i jednostavno nestala s raspadom velike zemlje. Nakon toga se posle 2015. godine ponovo vratila u Beograd, a trenutno igra u veoma zanimljivoj predstavi.

Jagodinka Simonović, Dragana Varagić
foto: Printscreen/YT

Rečenica koju je izgovorio Bata Stojković: "Mesi, mesi, neće ništa da ti škodi" odavno je postala kultna, a ovako je ona to jednom prilikom komentarisala:

"Ne zovu me i ne viču mi više na ulici Jagodinka (smeh). Na tu ulogu danas gledam s osmehom. Dobila sam priliku da biram i njen akcenat i pesme koje će pevušiti. Mlada pekarka mi je draga jer simpatična, nežna i komična."

"Igrala bih je ponovo. Ona je bila nešto komično u mom repertoaru nakon tragedija i likova koja sam igrala u Narodnom pozorištu. Izgledala bi isto da se snima danas jer je drugačije ne bih odigrala", dodala je glumica.

Naš sin, Dragana Varagić, Amar Ćorović, Aleksandar Đonđić
foto: Milena Arsenić

Na konstataciju da su mnogi tada bili zaljubljeni u nju samo se smeška, dok o erotici na filmu nekad i sad smatra da nije dobar sagovornik.

"Nisam stručnjak za erotiku, niti sam pratila sve što se snimalo (smeh). Samo sam igrala tu ulogu", rekla je Varagićeva.

Naime, Dragana Varagić danas je predavač na Fakultetu dramskih umetnosti, a više puta je istakla da je gluma njen život i njena najveća ljubav.

- Ta radoznalost koju još uvek imam meni je dragocena u tome što radim, znači nešto menjam, nešto dodajem. Važno mi je i dosta me zanima šta se radi u drugim delovima sveta, zanima me pozorište njihovo, način predavanja, nove tehnike glume, vrlo sam radoznala - ispričala je ono tokom jednog od gostovanja na televiziji.

Inače, ona je diplomirala glumu na Fakultetu dramskih umetnosti,a specijalizirala Šekspira na Šekspirovom institutu u Sratfordu u Engleskoj i magistrirala dramu na Torontskom univerzitetu. Predaje glumu u Beogradu, a rođena je 7. aprila u Kraljevu.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:30

PRIČALO SE DA JOJ JE BRAK PUKAO ZBOG S*KSA SA KOLEGOM NA VEŠ-MAŠINI: Glumica konačno progovorila o frajerima NIŠTA NIJE KRILA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track