ZAVAĐENU BRAĆU NI GODIŠNJICA MAJČINE SMRTI NE MOŽE DA POMIRI: Evo kako će prinčevi obeležiti sećanje na princezu Dajanu!
Foto: EPA, Profimedia

25 GODINA OD SMRTI

ZAVAĐENU BRAĆU NI GODIŠNJICA MAJČINE SMRTI NE MOŽE DA POMIRI: Evo kako će prinčevi obeležiti sećanje na princezu Dajanu!

Pop kultura -

Britanski prinčevi Vilijam i Hari danas će u privatnosti obeležiti 25. godišnjicu smrti svoje majke, princeze Dajane, ali i odvojeno, jer se nesuglasicama među braćom ne nazire kraj.

Ledi Dajana Spenser, čiji je bajkoviti brak s princom Čarlsom osvojio svet dok se javno nije razotkrilo neverstvo, a završio se razvodom, poginula je u saobraćajnoj nesreći 31. avgusta 1997. godine.

Princeza Dajana
foto: Profimedia

Pre pet godina njeni sinovi su prisustvovali nizu javnih komemoracija, te su javno progovorili o trajnim posledicama koje je majčina smrt ostavila na njihove živote. Međutim, ove godine braća neće učestvovati ni u jednoj zvaničnoj komemoraciji, već će godišnjicu obeležiti u privatnosti sa svojim porodicama.

Princ Hari, kraljevska porodica, Princeza Dajana, Princ Vilijam, Princ Carls
foto: Profimedia

Vilijam je nedavno najavio da iz Londona sa suprugom Kejt i njihovo troje dece seli na imanje Vindsor zapadno od Londona, a Hari sada živi u Kaliforniji sa suprugom Megan i njihovo dvoje dece, nakon što je par napustio kraljevsku porodicu početkom 2020. godine.

Portparoli oba para potvrdili su da će porodice provesti dan privatno obeležavajući godišnjicu Dajanine smrti odvojeno.

princ Vilijam, princ Hari
foto: EPA / LAUREN HURLEY / POOL

Vilijam i Hari su imali samo 15 i 12 godina kad je Dajana poginula. Svi se sećaju dvojice dečaka kako pognutih glava hodaju iza majčinog kovčega.

Prošle godine braća su otkrila njen kip u Kensingtonskoj palati na dan kada je pokojna princeza trebala da napuni 60 godina.

princ Hari, princ Vilijam
foto: Pool / Zuma Press / Profimedia

Međutim, razdor za koji upućeni tvrde da je počeo nedugo nakon što je Hari počeo da se zabavlja sa sadašnjom suprugom, Megan Markl, jedva su uspevali da prikriju.

U međuvremenu se odnos između braće pogoršao, a razdor produbio.

(Kurir.rs/ Index.hr)

Bonus video:

01:02

Princ Filip i princeza Danica u Hramu Svetog Save

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track