CRVI MU JEDU RUKU! Kuća zmaja nakon UZNEMIRUJUĆE scene PORAĐAJA kraljice, ponovo publiku ostavila u šoku GNUSNIM prizorom!
Foto: HBO

za ovo treba jak želudac

CRVI MU JEDU RUKU! Kuća zmaja nakon UZNEMIRUJUĆE scene PORAĐAJA kraljice, ponovo publiku ostavila u šoku GNUSNIM prizorom!

Pop kultura -

Nova, odnosno druga epizoda prve sezone serije "Kuća zmaja" (House of the Dragon), izazvala je puno kontroverzi zbog svojih eksplicitnih i pomalo uznemirujućih scena, baš kao što je slučaj bio i sa prvom epizodom.

Kralj koji, kako je publika mogla da vidi, ima probleme sa kožom, pribegao je metodi u kojoj mu crvi jedu mrtvo tkivo. Scena u kojoj on gura ruku u posudu sa crvima izazivala je gađenje, a kritike navode da je i uznemirujuća i da nije za one sa slabim želucem.

Bilo je reči i o maloletničkim ugovorenim brakovima, te kralj, koji je sahranio svoju suprugu u prvoj epizodi, sada mora ponovo da se oženi kako bi nastavio lozu. Nude mu maloletnu devojčicu koja kaže da joj je majka obećala da neće spavati sa njim sve dok ne napuni 14 godina.

Kritike stižu sa svih strana, iako je reč o fantaziji i seriji koja prikazuje sumornost ljudskog života i sudbina.

Reditelj Migel Sapočnik već je rekao da se konsultovao sa mnogim feminističkim udruženjima pre nego je odlučio da u seriju ubaci pojedine kontroverzne scene.

Direktorka humanitarne organizacije "Sands" koja pruža podršku ugroženima, s druge strane, rekla je koliko je važno da serije poput ove upozoravaju ljude na to šta bi moglo biti prikazano.

Inače, u prvoj epizodi jedna od glavnih junakinja bila je žrtvovana zbog rođenja sina, prestolonaslednika.

Prirodan porođaj u tom trenutku nije bio moguć, a kralj zbog toga donosi tešku odluku i pristaje da raspore kraljicu, odnosno da urade carski rez, kako bi iz njenog stomaka izvadili bebu. Ceo proces se radi "na živo", dok je ona budna i svesna onoga što se dešava. Babice joj drže ruke i noge, a jedna od njih uzima nož i kreće da je reže po stomaku.

Kuća zmaja
foto: Profimedia

Junakinja, naravno, ne uspeva da preživi ovaj zahvat. Gubi ogromnu količinu krvi i u najgorim mogućim mukama umire na trudničkoj postelji. Scena izaziva grčenje i gnušanje, a nemoguće je gledati je normalno, bez žaljenja.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:00

AMMARE, OŽENI ME!: Prija mi kad dobijam poruke na Instagramu (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track