ČARLS I KAMILA PRVI PUT SELI NA TRON: Evo kako izgleda njihov PRESTO i zašto se KRALJIČIN razlikuje od KRALJEVOG! (FOTO)
Foto: Profimedia

CEREMONIJA

ČARLS I KAMILA PRVI PUT SELI NA TRON: Evo kako izgleda njihov PRESTO i zašto se KRALJIČIN razlikuje od KRALJEVOG! (FOTO)

Pop kultura -

Kralj Čarls III danas je sedeo na svom prestolu po prvi put kao monarh zajedno s kraljicom suprugom Kamilom. Nakon smrti kraljice Elizabete II u četvrtak, dotadašnji princ od Velsa, automatski je postao kralj, a zvanično je proglašen kraljem u subotu.

Novi kralj i njegova supruga zauzeli su svoja mesta dok mu je predsednik Doma lordova obećao svoju lojalnost i podelio "duboko saosećanje" koje je Parlament osećao zbog tuge u kraljevske porodice.

kralj Čarls, Kamila Parker
foto: Dan Kitwood / PA Images / Profimedia

Njihovo prestolje je gotovo identično, ali ono koje koristi kraljica je za centimetar kraće kako bi označilo njihove uloge.

Pred novim kraljem je nekoliko napornih dana, jer se sada priprema da krene na turneju po zemlji u danima pre sahrane kako bi upoznao svoje nove podanike dok se milioni širom Britanije ujedinjuju u svojoj tuzi.

Kralj Čarls
foto: Profimedia

Nakon što primi izraze saučešća u Vestminsterskoj palati, Čarls će započeti svoju britansku turneju posetom škotskom parlamentu i službom u katedrali St. Giles u Edinburgu.

(Kurir.rs)

Bonus video:

04:44

MAJKA JELENA ILIĆ: Sin mi je lep i bilo mi je važno da imam lepu snajku kao što je ELIZABETA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track