ZAŠTO DECA MEGAN MARKL NISU DOBILA TITULE? Ceo svet bruji o zvanju Arčija i Lilibet: Predstavnik kraljevske porodice ŠOKIRAO SVET!
Foto: Profimedia

Da li je moguće?

ZAŠTO DECA MEGAN MARKL NISU DOBILA TITULE? Ceo svet bruji o zvanju Arčija i Lilibet: Predstavnik kraljevske porodice ŠOKIRAO SVET!

Pop kultura -

Omid Skobi, američki novinar i jedan od autora knjige "Finding Freedom", o odlasku Harija i Megan Markl iz Velike Britanije, proverio je da li su svi članovi kraljevske porodice dobili titule koje po pravilu treba da imaju.

On je otkrio da su princ Vilijam i Kejt promenili svoje titule da bi postali princ i princeza od Velsa, a isto važi i za njihovo troje dece, koja su promenila titule da postanu prinčevi i princeze, ali situacija je drugačija za decu princa Harija i Megan Markl.

Megan Markl, Princ Hari
foto: Profimedia

Imaju pravo da sebe nazivaju princom i princezom Iako su se princ Hari i Megan Markl odrekli titula kada su se povukli sa kraljevskih dužnosti 2020. godine. Njihova deca, trogodišnji sin Arči Harison i 15-mesečna Lilibet Dajana, sada zvanično imaju pravo da se zovu princ i princeza.

Međutim, dok se verovalo da će mali Arči i Lilibet dobiti titule princa i princeze, prema onome što je Skobi pronašao, to se nije dogodilo.

Američki novinar je u svom postu na Tviteru napisao da se na sajtu kraljevske porodice, po ažuriranom redosledu sukcesije, Arči i njegova sestra Lilibet oslovljavaju kao i do sada, bez titula princa i princeze.

Arči i Lilibet su šesti i sedmi u redu za tron, a predstavnik kraljevske porodice objasnio je zašto njihova imena ne prate titule i zašto je sajt ažuriran samo za princa i princezu od Velsa.

- Radićemo na ažuriranju veb stranice kada nam to bude naloženo - rekao je on.

Podsetimo, smernice koje je postavio kralj Džordž V još 1917 godine. dozvoljavaju da se kraljevske titule daju deci sinova suverenih kraljeva, odnosno njihovim unucima rođenim u muškom rodu. Dok je kraljica bila na vlasti, Harijeva deca su bila njeni praunuci. Sada kada je kralj Čarls preuzeo presto, Harijeva deca su zvanično monarhovi unuci i stoga ispunjavaju taj uslov.

(Kurir.rs)

Bonus video:

17:04

PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track