POSLEDNJI PUT POKAZALA KOLIKO JE VOLI! Elizabeta OVO ostavila u amanet OMILJENOJ SNAJKI: Divila joj se i to je nagradila!
Foto: Profimedia

PRELEPO

POSLEDNJI PUT POKAZALA KOLIKO JE VOLI! Elizabeta OVO ostavila u amanet OMILJENOJ SNAJKI: Divila joj se i to je nagradila!

Pop kultura -

Pričalo se godinama da je Sofi, grofica od Veseksa, omiljena snaja kraljici Elizabeti II. Kao razlog tome navodio se stil života supruge princa Edvarda, odnosno njena odmerenost, jednostavnost, pristupačnost ali i način na koji vaspitava decu učeći ih da budu prizemni i vredni ljudi.

Kraljica Elizabeta
foto: Profimedia

Sve nabrojano se veoma dopadalo Elizabeti II, a nakon svoje smrti snajki je ostavila pravo bogatstvo. Kako piše "Miror", kraljica je Sofi poverila pokroviteljstva nad brojnim humanitarnim organizacijama koje je Elizabeta podržavala.

- Kraljica i grofica imale su sjajan i prisan odnos. Njeno Visočanstvo divilo se osećaju za dužnost i snažnoj radnoj etici svoje snaje i načinu na koji je Sofi držala u ravnoteži javne dužnosti i porodičan život, dodao je izvor i napomenuo da su Elizabeta i grofica imale brojna zajednička interesovanja.

- Kraljičina odluka da na Sofi prenesu pokroviteljstva samo govore u prilog njihovoj snažnoj vezi, poručio je.

Kraljica Elizabeta, Sofi
foto: Profimedia

Među dobrotvornim udruženjima o kojima će brinuti grofica nalaze se i organizacija koja se bavi afirmacijom i edukacijom žena ("Woman's Institute") kao i udruženje za zbrinjavanje i zaštitu pasa ("Dogs Trust").

Poklon kraljice zaista potvrđuje da je Elizabeta imala divno mišljenje o svojoj snaji koja je pre nedelju dana sa ostalim članovima porodice odala počast svekrvi u Balmoralu, a zatim i u Bakingemskoj palati pa u Vestminsterskoj opatiji. Pokazala se kao ogromna podrška princezi Ani, ćerki nekadašnje britanske vladarke i princa Filipa, u ovim teškim danima.

(Kurir.rs)

Bonus video:

17:04

PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track