OVO SU NAJLEPŠE ŽENE ARAPSKIH VLADARA I ŠEIKA: Muževe poštuju kao bogove, oni ih obasipaju PARAMA, a jedna je pobegla zbog OVOGA!
Foto: Profimedia

luksuzan život

OVO SU NAJLEPŠE ŽENE ARAPSKIH VLADARA I ŠEIKA: Muževe poštuju kao bogove, oni ih obasipaju PARAMA, a jedna je pobegla zbog OVOGA!

Pop kultura -

Iako postoji generalno mišljenje da arapske zemlje drže svoje žene pod "staklenim zvonom" i daleko od očiju javnosti, postoje žene šeika i arapskih vladara koje su i te kako svesne svoje lepote i slobodno je pokazuju celom svetu, bez uzdržavanja.

One su uspešne, pametne, uglavnom govore više jezika, ali pored toga svet neretko odzuševoljavaju i svojom zanosnom lepotom.

Prekrasne, bogate i mažene kao boginje koje hodaju zemljom, ove žene razbijaju zidove predrasuda i često su mete pohvala na račun gracioznosti, elegancija i prefinjenosti, a one su upravo jedne od njih.

Princeza Haja bint Husein

Princeza Haja je druga supruga sadašnjeg vladara Dubaija, šeika Muhameda bin Rašid Al Maktuma, a takođe i sestra jordanskog kralja Abdulaha II. Njihov brak potrajao je sve do 2019. kad je Haja pobegla od supruga, pa tražila i dobila azil u Njemačkoj. Njen beg je privukao medijsku pažnju, kao i sudska bitka s bivšim suprugom oko njihovo dvoje dece, princeze Jalile i princa Zahjeda.

Haja trenutno živi nedaleko od doma princa Vilijama i Kejt Midlton u vili od 85 milijona funti, a dugo je isticala kako se boji za svoj život.

Obrazovana u Europi, priča čak pet jezika, među kojima i ruski. Obožava jahanje, a takmičila se i u utrkama konja, pa je osvojila nekoliko medalja. Posebno je impresivno što je bila i na Olimpijskim igrama. Osim bavljenja sportom, vreme povodi i na humanitarnom radu, a posebno se angažovala kada je reč o podizanju svesti o gladi u njenom rodnom Jordanu.

Haja bint Husein
foto: Profimedia

Šeika Moza bint Naser

Moza je majka sedmoro djece i druga supruga trećeg emira Katara, šeika Hamada bin Khalifa al Thania. Poznata je kao moderna žena koja sledi islamska religijska pravila, ali ih kombinuje i s zapadnjačkim načinom života. Obrazovana i samouverena, Moza je poznata po tome što je javno progovorila o tome kako se protivi poligamiji i nasilju nad ženama.

Život joj je okupan luksuzom i glamurom, a Mozu nije sramota da svetu pokaže kako je suprug tretira, pa javno pokazuje sve poklone. Često se s njim pojavljuje u javnosti u diplomatskim misijama.. Takođe, ima i dva počasna doktorata, a uz sve to je i prekrasna orijentalna lepotica.

1 / 6 Foto: Profimedia

Kraljica Ranija

Kraljica Ranija poznata je kao jedna od najlepših žena na svetu, a supruga je jordanskog kralja Abdulaha II. Zajedno imaju četvoro dece. Ranija u svetu poznata kao prava lepotica velike elegancije i elokventnosti, a u svom životu kao kraljica se susrela s brojnim slavnim Prvim damama i predsednicima sveta.

Ranija predstavlja modernu Arapkinju, a njena odeća ne da nije tradicionalna, već je često predvodnica modnih trendova sveta. Obožava Armanijeve kreacije, a često je možete videti i u običnim farmerkama.

Brižit Makron, kraljica Ranije
foto: Profimedia

Princeza Dena Aljuhani Abdulaziz

Dena Abdulaziz je supruga saudijskog princa i sultana bin Abdulaziz Al Sauda, a s kojim ima i troje dece – ćerku i dečake blizance. Ova porodica većinu vremena provodi u New Yorku, a sama Dena ima vrlo razvijen modni biznis te je i preduzetnica. Ima carstvo modnih butika, a njene kolekcije su prisutne na modnim revijama širom sveta.

Poznata je po svojoj kratkoj, odvažnoj frizuri, divnom osmehu i figuri na kojoj bi joj zavidele mnoge manekenke. Takođe, bila je i prva žena na čelu arapskog izdanja Voga.

kraljica Dena Aljuhani Abdulaziz
foto: Profimedia

Amira Al Tavil

Amira bivša supruga princa Al Valed bin Talal Al Sauda, a par se razveo 2013. Pre nego što ga je upoznala je bila novinarka, a upoznali su se upravo tako što ga je intervjuisala. Inače, diplomirala je univerzitetu u SAD-u poslovnu adimistraciju, a zanimljivo je da je ona prva saudijska princeza koja je javno odbila da nosi tradicionalnu arapsku haljinu u javnosti.

Takođe, zalagala se u američkim medijima za prava žena u Saudijskoj Arabiji da voze, a smatrana je i jednom od najlepših žena Orijenta.

(Kurir.rs / Stroy.hr)

Bonus video:

17:04

PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track