ELIZABETA JU JE OBOŽAVALA, A OSTATAK PORODICE NE: Ko je žena u koju je kraljica imala POVERENJA, a Megan Markl se s njom POSVAĐALA
Foto: Bav Media / SplashNews.com / Splash / Profimedia

NIJE BILA NA BDENJU

ELIZABETA JU JE OBOŽAVALA, A OSTATAK PORODICE NE: Ko je žena u koju je kraljica imala POVERENJA, a Megan Markl se s njom POSVAĐALA

Pop kultura -

Kad su se članovi kraljevske porodice okupili u Vestminster Holu kako bi videli kraljičin kovčeg s posmrtnim ostacima, bila je to svečana, ali intimna stvar.

Skupina osoblja palate koja je bila najbliža kraljici Elizabeti takođe je bila tamo, među njima Pol Vajbru poznat kao ''visoki Pol'', koji je znao sve kraljičine tajne.

Ipak, jedna pomoćnica od poverenja bila je primetno odsutna, kraljičina garderoberka, Andžela Keli.

Kraljica Elizabeta
foto: EPA/Neil Hall

Ćerka dokera iz Liverpula počela je da radi u Kraljevskom dvoru 1994. kao pomoćna garderoberka, a onda je do kraljičine smrti postala nezamenljiva.

Kraljičina poverenica i prijateljica Keli pratila je koju će odevnu kombinaciju i modne dodatke kraljica nositi u svakoj prilici.

Keli je na čuvanje povereno i nekoliko neprocenjivih dragulja, a britanski mediji pišu da je verovatno ona odlučila i u kojoj će odeći Njeno Veličanstvo biti sahranjeno.

princ Hari, Megan Markl
foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

Zbog ovako važne uloge, prošlonedeljno nepojavljivanje Keli s ostalim osobljem još više zbunjuje.

Dok su Pola svi voleli, čini se da je Keli podelila mišljenja. Jedan izvor je rekao: ''Kraljica ju je volela, ali drugi nisu bili toliko oduševljeni''.

Neki su je podsetili kada je princ Hari u intervjuu za američku mrežu NBC u aprilu spomenuo "ljude oko" kraljice, u kojem je govorio o poseti baki u dvorcu Vindsor.

Nedavno su kružila i šuškanja da se princ Hari referisao upravo na Keli kada je u intervjuu za NBC govorio da želi sigurno osoblje kraj svoje bake.

Kraljica Elizabeta
foto: ALPR/AdMedia / Sipa Press / Profimedia

''Samo se brinem da bude zaštićena i da ima prave ljude oko sebe'', rekao je. Prema nekim izvorima, mislio je na Andželu Keli.

Naime, pretpostavlja se da je kraljičina garderoberka i čuvarka dragulja bila umešana u ozloglašenu svađu oko krune uoči venčanja Megan i Harija 2018, piše Newsweek.

Naime, Megan je dovela svog frizera u London kako bi isprobali tijaru koju je nosila na venčanju, a navodno je oko cele situacije dramu napravila Keli, te zabranila da tijaru isprobaju. Takođe, dvoumili su se oko više kruna, a Hari se navodno žestoko posvađao s Andželom rekavši da Megan mora da nosi tu tijaru: ''Šta Megan želi, Megan dobija.''

Megan Markl
foto: Printscreen/YouTube

Drugi članovi porodice, u međuvremenu, veruje se da su bili zaprepašćeni koliko je blisku vezu garderoberka stvorila s kraljicom.

Keli je nagrađena za svoje godine služenja ne samo milošću i naklonošću doma u Vindsoru, već i izvanrednim dopuštenjem monarha da joj osigura izdavanje tri knjige.

Knjige bi mogle da sadrže prikaz vremena koje je provela u kraljevskoj porodici, a još nije poznato gde će Andžela nastaviti da radi otkako je kraljica umrla.

(Kurir.rs/ Dnevnik.hr)

Bonus video:

17:04

PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track