BRUS VILIS POSTAO PRVI GLUMAC KOJI IMA SVOG DIGITALNOG BLIZANCA: Prodao prava na svog DVOJNIKA, a OVO je razlog!
Foto: Profimedia

MORAO JE

BRUS VILIS POSTAO PRVI GLUMAC KOJI IMA SVOG DIGITALNOG BLIZANCA: Prodao prava na svog DVOJNIKA, a OVO je razlog!

Pop kultura -

Glumac Brus Vilis ranije ove godine povukao se iz glume nakon što mu je dijagnostikovana afazija, a sada je prodao prava da se njegov "digitalni blizanac" koristi na filmu.

Vilis je prvi holivudski glumac koji je u potpunosti iskoristio takozvanu "dipfejk" (deepfake) tehnologiju na ovaj način. Taj potez dolazi nakon što se glumac pojavio u telefonskoj reklami putem sintetičkih medija, a njegovo lice digitalno je presađeno na drugog glumca. Glumac je sada dopustio Deepcakeu, američkoj kompaniji koja proizvodi "digitalne blizance", da koristi njegovo lice.

"Svidela mi se preciznost s kojom je moj lik napravljen. To je mini-film u mom uobičajenom žanru akcione komedije. Za mene je to sjajna prilika da se vratim u prošlost. Dolaskom moderne tehnologije, čak i kada sam bio na drugom kontinentu, mogao sam da komuniciram, radim i učestvujem u snimanju", rekao je Vilis.

Poslednje filmove snimio je uz pomoć dublera

Podsetimo, Brus Vilis pati od afazije, zdravstvenog stanja koje utiče na njegove kognitivne sposobnosti. Već dve godine bori se protiv bolesti, te je poslednje filmove snimio uz pomoć dvojnika.

"Brusovim fanovima želeli smo kao porodica da kažemo da naš voljeni Brus ima zdravstvenih problema, nedavno mu je dijagnostikovana afazija, što utiče na njegove kognitivne sposobnosti. Kao rezultat toga, Brus se udaljava od karijere koja mu je toliko značila", objavila je porodica Vilis tada.

"Ovo je stvarno izazovno vreme za našu porodicu i jako smo zahvalni na vašoj kontinuiranoj ljubavi, saosećanju i podršci", poručili su. Ista objava osvanula je tad i na profilu Brusove bivše supruge Demi Mur.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:28

TUŽNE VESTI IZ HOLIVUDA: Legendarni glumac Brus Vilis zbog bolesti napušta svet glume

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja