OD RUŽNOG PAČETA DO NAJLEPŠE ŽENE SVETA ZA KOJOM I DALJE UZDIŠU: Roditelji je krili, a zbog UNOSNOG posla odustala od studiranja!
Foto: Profimedia, Shutterstock

bila na pravnom fakultetu

OD RUŽNOG PAČETA DO NAJLEPŠE ŽENE SVETA ZA KOJOM I DALJE UZDIŠU: Roditelji je krili, a zbog UNOSNOG posla odustala od studiranja!

Pop kultura -

Italijanska glumica Monika Beluči je juče proslavila 58. rođendan, a da su za nju godine samo broj dokazuje svojom bezvremenom lepotom.

Atraktivna crnka, koja zazire od estetskih operacija, s godinama se uopše nije promenila.

Monika Beluči
foto: Profimedia

- Lepota je hendikep ako si glup, a ne ako si inteligentan i znaš je iskoristiti. Osećam se dobro i ugodno u svom telu, ali ne zbog toga što sam lepa. Poznajem mnoge lepe ljude i njihovi su životi užasni. Jako su nesigurni u sebe. Srećna sam što sam voljena i što imam divnu porodicu - izjavila je jednom prilikom Monika koja za svoju lepotu može da zahvali isključivo genima.

- Ne vežbam, ne trčim, volim puno da jedem, jednostavno rečeno - lenja sam! I od toga ne bežim - rekla je glumica.

Monika Beluči, Glumci, Venecija, Bijenale, Emir Kusturica, Filmski Festival, Slboda Mićalović, Glumc
foto: Marina Lopičić

Ova Italijanka rođena je 30. septembra 1964. godine u gradiću Čita di Kastelo (Citta di Castello) u pokrajini Umbriji kao jedinica u maloj, skromnoj porodici, kao jedino dete vlasnika transportnog preduzeća Luiđija Belučija i slikarke Marije Gustineli.

U detinjstvu je često gledala filmove Sofije Loren i maštala o glumačkoj karijeri. Njen otac izjavio je kako kao mala i nije bila nešto lepa no, ulaskom u tinejdžerske godine pretvorila se u pravu lepoticu. Navodno, pričalo se da su je njeni roditelji krili koliko su god mogli, uplašeni šta bi njena lepota mogla da uradi.

U svet šoubiznisa Monika je ušla pre više od 40 godina. Karijeru modela započela je sa nepunih 16, a kasnije se okrenula glumi i ostvarila svetsku slavu kroz veliki broj ozbiljnih uloga.

Monika Beluči
foto: Printskrin/Instagram

S obzirom da joj je hobi posao unosan posao, Beluči je odustala od fakulteta i ispisala se sa studija prava u Peruđi. Još 1988. godine preselila se u Milano i sklopila ugovor s modnom agencijom Elit i snimala za svetski poznate brendove kao što su Dolce&Gabbana i Dior.

Dve godine kasnije udala se za italijanskog fotografa Klaudija Karlosa Basu. Upoznali su se na jednom snimanju, ludo zaljubili i ubrzo tajno venčali. Bili su zajedno samo godinu dana pre nego što su se venčali. No brak je potrajao svega 18 meseci. Nakon manekenskog uspeha Monika je upisala i satove glume kako bi se okušala na velikom platnu.

1 / 19 Foto: Printscreen/Instagram

Prva veća uloga bila joj je 1992. godine u filmu Drakula reditelja Frensisa Forda Kopole, gde je glumila jednu od tri Drakuline vampirske neveste.

Nedugo nakon snimanja Drakule, Monika se zaljubila u francuskog kolegu Vensana Kasela, s kojim je dobila dve ćerke, Devu i Leoni. Upoznali su se na setu filma “The Apartment” 1996. godine i venčali. Međutim, ljubav je nakon 14 godina pukla i par se rastao.

Vinsent Kasel, Monika beluči, Tina Kunaki
foto: Profimedia

Nikada se nije bojala da uradi stvari u vreme koje je prema njenom mišljenju pravo. Tako je rodila ćerke sa 39 i 45 godina, a upravo u svojim godinama vidi posebnu čar. Zato joj je jasno zašto je privlačna mlađim muškarcima, jer kako kaže tek sada zna šta želi, a pri tome ima i životno iskustvo.

Uprkos njenom velikom uspehu i prezgodnim muškarcima koje je zavela, žene ipak najviše zavide Monici na njenoj lepoti. A kako se ona sama odnosi prema svojim godinama najviše govori ova njena izjava:

- Šta ću raditi kada ostarim i kad me moja slika u ogledalu više ne bude radovala? Isto što je radila i moja mama. Neću gledati sebe u ogledalu, gledaću u svoju decu - rejžkla je glumica svojevremeno.

Monika Beluči
foto: Profimedia

Svetsku slavu i status najseksi žene svieta glumica je stekla glavnom ulogom u italijanskom filmu "Malèna" iz 2000.

Veliku pažnju privukla je i nekoliko godina kasnije ulogom Marije Magdalene u kontroverznom "Stradanju Isusuovom" Mela Gibsona, gde se poprilično odmakla od svog seksepilnog imidža i ustaljenih uloga.

Za potrebe uloge učila je drevni aramejski jezik. Naime, poznato je da glumica tečno govori francuski, engleski i španski.

Monika Beluči
foto: Profimedia

Godine 2015. ulogom u filmu o Džejmsu Bondu "Spectre" postala je najstarija Bond devojka u istoriji franšize.

Glumila je u u Kusturičiniom filmu "Na mlečnom putu" iz 2016. godine, a njeno prijateljstvo sa Slobodom Mićalović kojoj redovno komentariše fotografije na Instagramu i ostavlja emotikone srce, oduševljava ovdašnju javnost.

Monika Beluči
foto: Marina Lopičić

Prošle godine prošetala je pistom na modnoj reviji Dolce&Gabbane s Izabelom Rosellini, Evom Hercigovom i Helenom Kristensen.

- Kad sam napunila 50, nisam se zavaravala razmišljanjima kako mogu i dalje da imam energiju i polet jedne 20-godišnjakinje. Ne bih se nikad vratila u te godine. U 40-ima sam bila borac, a sad je vreme za preporod - rekla je Beluči.

Monika Beluči, Nikola Lefevr
foto: Profimedia

Od kraja 2017. ona je u vezi s 18 godina mlađim francuskim umetnikom Nikolasom Lefebvreom (38). Razlika u godinama očigledno im nimalo ne smeta pa glumicu i bivšeg modela u poslednje vreme sve češće viđamo zajedno na raznim događanjima.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:10

NIJE SAMO SJAJNA GLUMICA I VODITELJKA, VEĆ I PEVAČICA! Suzana Petričević oduvala hit EVE KESIDI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track