PRIČALO SE DA JE BRUS VILIS PRODAO SVOJE LICE ZBOG BOLESTI: Isplivala prava istina, niko nije očekivao ovakav razvoj SITUACIJE!
Foto: Profimedia

ko bi rekao

PRIČALO SE DA JE BRUS VILIS PRODAO SVOJE LICE ZBOG BOLESTI: Isplivala prava istina, niko nije očekivao ovakav razvoj SITUACIJE!

Pop kultura -

Prošle nedelje se naširoko pisalo da je holivudski glumac Brus Vilis prodao prava na svoje lice kompaniji za kreiranje digitalnih dvojnika pod nazivom Dipkejk (Deepcake) - što im je omogućilo da stvori "digitalnog blizanca" za glumca, koji se penzionisao u martu nakon dijagnoze afazije, stanja koje utiče na govor osobe.

Brus Vilis
foto: Profimedia

Međutim, BBC je ovog vikenda izvestio da je Vilisov portparol negirao da on ima bilo kakvo partnerstvo ili ugovor s kompanijom.

Dipkejk je to potvrdio za BBC, rekavši: "Formulacija o pravima je pogrešna... Brus nije mogao nikome da proda nikakva prava, ona su njegova po difoltu."

Dipfejk kompanije koriste veštačku inteligenciju za stvaranje realističnih simulacija poznatih ličnosti. Dipfejk Vilisa pojavio se u reklami za rusku telekom kompaniju prošle godine.

Brus Vilis
foto: Profimedia

Međutim, Dipkejk tvrdi da je radio s glumcem na veštačkoj inteligenciji za reklamu i upotrebio njegovu sjajnu preporuku na svojoj veb stranici, ali Vilisov predstavnik to nije potvrdio za BBC.

Dart Vejder
foto: Printscreen

Prošle nedelje je glumac iz franšize "Star Wars" Džejms Erl Džons predao prava na svoje jedinstvene tonove Dart Vejdera drugoj AI kompaniji, "Respeecher"-u, najavljujući da se povlači iz uloge i predaje palicu korištenjem tehnologije.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:49

NAŠ SLAVNI GLUMAC IGRAO U FILMU HARI POTER! U emisiji Pusti brigu otkrio malo poznate detalje o snimanju OSTAĆETE BEZ TEKSTA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track