OGLASILA SE MAJKA JEDNE OD ŽRTAVA SERIJSKOG UBICE: Žestoko napala kreatore serije o Džefriju Dameru! Kako smeju to da rade?!
Foto: Profimedia

Ima pravo

OGLASILA SE MAJKA JEDNE OD ŽRTAVA SERIJSKOG UBICE: Žestoko napala kreatore serije o Džefriju Dameru! Kako smeju to da rade?!

Pop kultura -

Toni Hjudžis jedan je od desetak muškaraca koje je ubio Džefri Damer. Njegova majka Širli Hjudžis reagovala je sada na Netfliksovu seriju Damer - Čudovište: Priča o Džefriju Dameru u kojoj se prikazuju detalji o serijskom ubici koji je oduzeo život njenom sinu, piše Gardian.

OPREZ! Tekst sadrži spojlere

Kaže da nije pogledala celu seriju, ali da ne razume kako je moguće da je napravljena ovakva serija. Jedna od deset epizoda fokusira se na njenog sina, koji je bio gluv i imao je samo 31 godinu kada ga je Damer ubio 1991. godine. Kaže da "nije sve prikazano onako kako se zapravo dogodilo".

- Ne razumem kako mogu da urade tako nešto. Ne razumem kako mogu da koriste naša imena i objavljuju ovakve stvari - rekla je Širli. Dodala je da joj je teško da priča o ubistvu Tonija. Nakon smrti svoga sina Širli se nije previše oglašavala. Za njegovo ubistvo saznala je nakon što su istražitelji identifikovali Tonijevu lobanju u Damerovom stanu.

Porodice žrtava negoduju zbog serije

Kada je Damer optužen za ubistva, Širli je izjavila za Junajted Pres Internešnl da je emotivno slomljena sudbinom koju je njen sin doživeo.

- Boli. Lila sam suze. Nisu to suze žalosti. To su suze boli - rekla je tada.

Nije jedina koja negoduje zbog objave njihovih imena i detaljnog opisa ubistava. Rođak Dhmerove žrtve Erola Lindseja, Erik Peri, na Tviteru je napisao da su njegovi rođaci saznali za seriju tek kada ju je Netfliks objavio.

Kako Peri objašnjava, Netfliks nije bio dužan da se konsultuje s porodicama žrtava jer su događaji koje prikazuju javni zapisi, no jasno je da je serija dodatno istraumirala osobe bliske Damerovim žrtvama. Rita Isbel, sestra Erola Lindsija, kaže da je serija "oštra i nemarna".

Podsećamo, serija pod nazivom Damer - Čudovište: Priča o Džefriju Dameru stravična je priča o ubici iz SAD i već nedeljama se nalazi u top deset najgledanijih serija na Netfliksu. Ušla je među devet najpopularnijih TV serija na engleskom jeziku svih vremena. Postala je i najgledanija serija na Netfliksu jer je u prvoj nedelji prikupila više od pola milijarde pregleda.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:19

Kako je snimana serija Blok 27

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track