NAJMLAĐI FOLKLORAŠI SPREMAJU FEŠTU! Dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu obeležavaju koncertom KUD-a Milan Đ. Milićević u RIPNJU
Foto: Kud Milan Dj Milicevic

Manifestacija

NAJMLAĐI FOLKLORAŠI SPREMAJU FEŠTU! Dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu obeležavaju koncertom KUD-a Milan Đ. Milićević u RIPNJU

Pop kultura -

Kulturno umetničko društvo Milan Đ. Milićević iz Ripnja često meštane ovog sela nadomak Avale obraduje nekom manifestacijom.

U subotu 15. oktobra deca iz ovog umetničkog društva održaće koncert, a povod je oslobođenje sela. Naime, 13.10.1944. godine oslobođen je Ripanj u Drugom svetskom ratu.

U čast tog događaja KUD je organizovao manifestaciju za meštane sela, na kojem će splet igara prikazati mališani. Pored najmlađih članova KUD-a "Milan Đ Milićević", zaigrađe i mališani iz KUD-a Avalski cvet" iz Pinosave, KUD:"Ljubomir ivanović Gedža" iz Kovačevca kod Mladenovca kao i COTOK-a "Jelek" iz Vranića.

Kud Milan Dj Milicevic
foto: Kud Milan Dj Milicevic

Ulaznica za koncert je 300 dinara, a koncert počinje u 19 časova u Domu kulture u centru Ripnja.

KUD Milan Đ. MIlićević pet decenija ima ulogu čuvara, ali i reprezenta igara i pesama naše nematerijalne kulturne baštine, unoseći u njih, iz godine u godinu, novu energiju novih mladih ljudi koji se kontinuirano pridružuju ansamblu.

Lj.S.

02:04

IVANJICA DOMAĆIN AKCIJE ZASADI DRVO! Mališani ulepšali Srbiju sadnjom na seoskom području tri osnovne škole

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track